Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Υπέρ των εργαζομένων της «Τρίκκη» η Τρικαλινής καταγωγής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ των εργαζομένων της «Τρίκκη» η Τρικαλινής καταγωγής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρτων εργαζομένων της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας “Τρίκκη” εμφανίστηκε η Τρικαλνής καταγωγής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η βουλευτής Καρδίτσας συναντήθηκε με εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων της ‘τρίκκης”.
Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην ΤΡΙΚΚΗ είχε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα.
Από πλευράς της επιτροπής παραβρέθηκαν οι κ.κ. Αρμάγος Δ., Παπαμηχαΐλ Δ., Λάππας Β., Σαργιώτης Ι., Κάβουρας Χ., Γκουντόπουλος Θ., και Οικονόμου Ν.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τη βουλευτή για το μείζον θέμα των ατομικών συμβάσεων, που όπως είπαν, προσπαθεί να τους επιβάλει η διοίκηση και έθεσαν υπ’ όψιν της τα έγγραφα και τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο από τούς εργαζόμενους όσο και από τη διοίκηση μέχρι αυτή τη στιγμή.
Την ενημέρωσαν για την επικείμενη δεύτερη «τριμερή συνάντηση» μεταξύ εργαζομένων, διοίκησης και υπουργείου εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/11 στην Αθήνα.
Τέλος, οι εργαζόμενοι έκαναν μια γενική ενημέρωση για την πορεία τόσο της εταιρίας (ΤΡΙΚΚΗ) όσο και της Ένωσης Τρικάλων γενικότερα.

Η κ. Βράντζα, έχοντας την βαθιά πεποίθηση ότι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα περνάει αναγκαστικά μέσα από τα συνεργατικά σχήματα των παραγωγών, εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι μια καινοτόμα και πρωτοπόρα συνεταιριστικής βάσης εταιρία, βρίσκεται σε μια διαρκώς φθίνουσα πορεία.
Το γεγονός ότι τα 9000 περίπου μέλη του συνεταιρισμού πριν από κάποια χρόνια, έγιναν 403 είναι ενδεικτικό της πορείας και της κατάστασης.
Με δεδομένο ότι ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση και ως μέλος η ίδια της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε η συνεταιριστική ιδέα να θωρακιστεί θεσμικά και να αποκατασταθεί στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου, για να μπορέσει να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

Τέλος, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων και δήλωσε ότι παραμένει στη διάθεσή τους όταν και όπου αυτοί κρίνουν ότι μπορεί να τους είναι χρήσιμη.

Δες επίσης

Το πρόγραμμα της αυριανής (21/5) επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη στην Π.Ε Τρικάλων

Την Τρίτη 21 Μαΐου, σε συνέχεια της εκδήλωσης της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ...

Αφήστε μια απάντηση