Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Οι μαθητές ζωγραφίζουν το δράμα των προσφύγων
8X¥???????_=DM

Οι μαθητές ζωγραφίζουν το δράμα των προσφύγων

Την Παρασκευή στη Ρήγα Φεραίου η εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων

Με γοργό ρυθμό φθάνουν εκατοντάδες έργα των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στην Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων για την εκδήλωση που διοργανώνεται την Παρασκευή 20 Μάη 2016 και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Τα πρώτα δείγματα γραφής των μαθητών (όπως φανερώνουν οι ενδεικτικές φωτογραφίες που επιλέχθηκαν τυχαία) αποκαλύπτουν σε ορισμένες περιπτώσεις μικρά αριστουργήματα που επιβεβαιώνουν τόσο τη συστηματική δουλειά από πλευράς δασκάλων – νηπιαγωγών όσο και το ταλέντο που κρύβουν πολλά παιδιά και το οποίο ενδεχομένως η εκδήλωση να αποτελέσει ένα έναυσμα για να καλλιεργηθεί περισσότερο.
Θέμα της ζωγραφικής που έχει δοθεί είναι η φράση “Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας” εμπνευμένη από το ποίημα της Ουαρσάν Σάιρ “Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία” με το οποίο εξηγεί ποιοι και γιατί φεύγουν από την πατρίδα τους. Με τη διαδικασία αυτή η ΕΕΔΥΕ πιστεύει ακράδαντα πως οι μαθητές με τη συμμετοχή τους έχουν μια σημαντική συμβολή στον αγώνα για την Ειρήνη και τη Ζωή και μια έμπρακτη έκφραση της Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Απαγγελία του ποιήματος της Ουαρσάν Σάιρ που γεννήθηκε στην Κένυα και και μεγάλωσε στην Αγγλία. Βραβείο Αφρικανικής Ποίησης από το Πανεπιστήμιο Brunel (2013).
– Ομιλία από εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης.
– Δημοτικούς και σύγχρονους χορούς από το χορευτικό σύλλογο “Η Τρίκκη.
– Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα παιδιά που λαμβάνουν μέρος με έργα ζωγραφικής.

Δες επίσης

Στον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Μετεώρων

Τον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος. Στη διάρκεια της ...

Αφήστε μια απάντηση