Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Η ΛΑΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων

Η ΛΑΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων

Η κυβέρνηση Τσίπρα προωθεί τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις οι οποίες σε συνδυασμό και με την αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας θα επιφέρουν ένα νέο χτύπημα στο εισόδημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Ήδη, μειώνονται οι συντάξεις (το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου δεν καταβλήθηκε στους δημόσιους υπάλληλους αυτό τον μήνα) οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν μέχρι 40%, η άμεση φορολογία αυξάνεται και για τα κατώτερα εισοδήματα, η δε έμμεση φορολογία που αφορά ολόκληρο τον Ελληνικό λαό εκτοξεύεται.

Το κουαρτέτο των δανειστών απαιτεί την απελευθέρωση της πώλησης στα funds όλων των «κόκκινων δανείων», που σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας θα χάσουν τα σπίτια τους, ο δε δημόσιος πλούτος της χώρας ξεπουλιέται με συνοπτικές διαδικασίες.

Η μόνη απάντηση στην ραγδαία φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, στην διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και στην απώλεια της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, είναι οι αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγιναν πρωτοφανείς απεργίες και συλλαλητήρια με αποκορύφωμα την απεργία στις 4 Φεβρουαρίου. Οι αγώνες αυτοί συνεχίζονται μέχρι την τελική νίκη, την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την κατάργηση των μνημονίων.

Την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016 γίνεται Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στο δημόσιο, των μηχανικών, των δημοσιογράφων και άλλων κλάδων, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (20-26/5)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ Ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Θαλλελαίου μάρτυρος, Λυδίας της Φιλιππησίας  γιορτάζει: Λυδία * ...

Αφήστε μια απάντηση