Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Οι επιτυχόντες του Ωδείου “Κασιώλα” στα Μουσικά Τμήματα Πανεπιστημίων

Οι επιτυχόντες του Ωδείου “Κασιώλα” στα Μουσικά Τμήματα Πανεπιστημίων

Με μεγάλη επιτυχία επισφραγίστηκε και αυτή η χρονιά για το «ΩΔΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ» και για τους σπουδαστές του Τμήματος Προετοιμασίας για την Εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα:

Ο σπουδαστής του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ», Καραγεώργος Ιωάννης-Φίλιππας του Δημητρίου, εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1η σχολή προτίμησης). Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και πιάνο, και έλαβε με Άριστα πτυχίο Ειδικού Αρμονίας τον Ιούνιο του 2015.
Η σπουδάστρια του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ», Καραγεώργου Μαρία-Παναγιώτα του Δημητρίου, εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (1η σχολή προτίμησης). Σπούδασε ανώτ. θεωρητικά και πιάνο, και έλαβε πτυχίο Ειδ. Αρμονίας τον Ιούνιο του 2015 με Άριστα.
Η σπουδάστρια του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ», Καραλή Ειρήνη-Αγορίτσα του Κωνσταντίνου, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στα ειδικά μαθήματα της Αρμονίας και των Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων. Εισήχθη στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1η σχολή προτίμησης). Σπούδασε βιολοντσέλο, κλασική κιθάρα, ανώτ. θεωρητικά και πιάνο, και έλαβε πτυχίο Ειδ. Αρμονίας τον Ιούνιο του 2015 με Άριστα.
Η σπουδάστρια του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ», Πάπαρη Ελένη του Γεωργίου, εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σπουδάζει στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» μονωδία, ανώτ. θεωρητικά και πιάνο.
Η σπουδάστρια του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ», Γκουλίτου Αθανασία του Ηλία, εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σπούδασε κλ. κιθάρα, ανώτ. θεωρητικά και κόρνο, και έλαβε τον Ιούνιο του 2014 με Άριστα πτυχίο Ειδ. Αρμονίας.
Οι επιτυχόντες είναι μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας, των Kasiola Voices, της Χορωδίας Νέων, της Ορχήστρας Εγχόρδων, του Συνόλου Μοντέρνας Μουσικής και της Φιλαρμονικής του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», καθώς επίσης και της «Χορωδίας Τρικάλων», έχοντας λάβει μέρος σε πλήθος συναυλιών.
Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία τους αποτέλεσε η παράλληλη παρακολούθηση του εξειδικευμένου ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ», το οποίο από τη στιγμή της λειτουργίας του έχει να επιδείξει αριστεύσεις στα ειδικά μαθήματα της Αρμονίας και του Dictée – Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και πρώτες θέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Το σχολικό έτος 2015-16 δίδαξαν η διευθύντρια του Ωδείου, κ. Αναστασία Κασιώλα, ο καθηγητής Ανωτ. Θεωρητικών του Ωδείου, κ. Παύλος Σπυρόπουλος, και, στα σεμιναριακά μαθήματα, η διευθύντρια σπουδών του Ωδείου και υπεύθυνη της Σχολής Ανωτ. Θεωρητικών κ. Μαρκέλλα Τσούβα-Κασιώλα.

ΦΩΤΟ 1: Ο Ι. Καραγεώργος σε συναυλία της Χορωδίας Νέων του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα».

ΦΩΤΟ 2: Η Μ. Καραγεώργου σε συναυλία της «Χορωδίας Τρικάλων» και του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα». ΦΩΤΟ 3: Η Ειρ. Καραλή σε συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» ΦΩΤΟ 4: Η Ε. Πάπαρη στις μουσικές επιδείξεις του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα». ΦΩΤΟ 5: Η Α. Γκουλίτου με τη Φιλαρμονική του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα».

Δες επίσης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στα γραφεία της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων

Ο Πρόεδρος Γιάννης Κουτσονάσιος και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων ανακοινώνουν ότι την Τετάρτη 19 ...

Αφήστε μια απάντηση