Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Η δραστηριότητα της βουλευτή Ν.Δ Τρικάλων Κατερίνας Παπακώστα τον μήνα Φεβρουάριο

Η δραστηριότητα της βουλευτή Ν.Δ Τρικάλων Κατερίνας Παπακώστα τον μήνα Φεβρουάριο

 

Φίλες και φίλοι,

΄Ενας μήνας μεγάλων αντιθέσεων έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας πίσω ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Πρώτα απ’όλα για την απόδοση των ευθυνών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, που ένα χρόνο μετά συνεχίζει να αποτελεί μία βαθιά πληγή για τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, που διεκδικεί δικαίωση στη μνήμη των 57 θυμάτων.
Έπειτα, για την αναγνώριση των βιοποριστικών αιτημάτων του αγροτικού κόσμου που διαδηλώνει σύσσωμος στους δρόμους των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. 
Παράλληλα, όμως, ο μήνας αυτός, καταφέρνει να αφήσει ένα σπουδαίο αποτύπωμα προόδου, μέσω της πλήρωσης σημαντικών κυβερνητικών στόχων, που εντάσσονται στο ευρύ μεταρρυθμιστικό σχέδιο που υλοποιείται ήδη από τις πρώτες μέρες της νέας περιόδου.
👉 Η επιστολική ψήφος, παίρνει σάρκα και οστά, με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας, που δίνει πλέον τη δυνατότητα στους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου, από όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκονται.
👉 Ο νέος ποινικός κώδικας, ψηφίζεται για να θέσει σε εφαρμογή την αυστηροποίηση των ποινών και τη διόρθωση δικαστικών δυσλειτουργιών.
👉 Η κυβέρνηση, σε διαρκή διάλογο με τον αγροτικό κόσμο, απαντά στις κινητοποιήσεις, με την ενεργοποίηση πρόσθετης δέσμης μέτρων  που ανταποκρίνονται στις διαχρονικές και έκτακτες ανάγκες τους.
👉 Το κοινωνικό κράτος  διευρύνεται, εντάσσοντας στα προνοιακά επιδόματα και τις αγρότισσες μητέρες με ένα και δύο παιδιά. 

Προχωρώντας σταθερά, τολμηρά, μπροστά προς την υλοποίηση του συνόλου του προγράμματος της νέας τετραετίας, καλούμαστε να θέσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για τα χρόνια που έπονται.

Και στο έργο αυτό, έχω την τιμή, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, και Πρωθυπουργού, να ηγούμαι της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος, αναλαμβάνοντας την πρόκληση του σχεδιασμού ακόμα ενός πρωτοπόρου, ρεαλιστικού και μετρήσιμου πλάνου δράσης που θα ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες των πολιτών και θα αξιοποιεί τις νέες ευκαιρίες για την χώρααντιπαρερχόμενο τις προκλήσεις μέσω ενός ολοκληρωμένου, στρατηγικά σχεδιασμένου κρατικού μηχανισμού.

Με τόλμη, όρεξη για δημιουργία, επαγγελματισμό και ήθος, #συνεχίζουμε_μαζί για να πάμε την χώρα μας, ακόμα πιο μπροστά.

Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια, σχετικά με το αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας Κλοκοτού, για την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας του Κλοκοτού.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για τη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου του Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον νέο Ποινικό Κώδικα, παρουσία του Υπουργού, κ. Γιώργου Φλωρίδη και του Υφυπουργού, κ. Ιωάννη Μπούγα.
📍Στον πυρήνα του προτεινόμενου νομοσχεδίου, προβλέπεται η αυστηροποίηση των ποινών για σοβαρά εγκλήματα, η αύξηση της ποινής για απόπειρα βιασμού, η θέσπιση ακαταδίωκτου για επαγγελματίες επιστήμονες που καταγγέλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και άλλες ρυθμιστικές διατάξεις που βελτιώνουν συνολικά το ποινικό πλαίσιο της χώρας.
Παρουσίαση της πολιτικής, και όχι μόνο, σταδιοδρομίας μου, από τον έγκριτο δημοσιογράφο, Μίλτο Σακελλάρη, στην ηλεκτρονική εφημερίδα political. Διαβάστε εδώ.
Άρθρο μου στο manifesto με αφορμή την πολυσυζητημένη μεταρρύθμιση αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Διαβάστε εδώ.
Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ράδιο Ζυγός και τον δημοσιογράφο Κώστα Καραποστόλη για:
👉Τις δύο νέες δομές για την άνοια και το #Alzheimer.
👉Τη “διάσωση”-διατήρηση του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας και την αναβάθμισή του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.
Μπροστά στη θέα μίας Ευρώπης που πλήττεται σε κάθε μήκος και πλάτος από την εξέγερση των αγροτών ενάντια στις προσδοκίες που η πράσινη πολιτική της Ένωσης δημιουργεί γι’αυτούς, η Ελλάδα καταφέρνει να απορροφά το απαιτητικό “πράσινο” της ανάπτυξης, με ένα παραγωγικό “μπλε” των λύσεων.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο μου στο Πρώτο Θέμα εδώ.
Άρθρο στο manifesto για τις κινητοποιήσεις των αγροτών “Με διάλογο και συνεννόηση απέναντι σε κλειστούς δρόμους και άγονες αντιπαραθέσεις”.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο μου εδώ.
Άρθρο στις τοπικές εφημερίδες για την νεανική παραβατικότητα.
“Από επαναστάτες, παραβάτες και μετά τι”;
Διαβάστε το εδώ.
Ραδιοφωνική συνέντευξη στο ok web radio και τον δημοσιογράφο Θωμά Μαρκόπουλο.
Συνέντευξη στην εφημερίδα political και τον έγκριτο δημοσιογράφο, Μίλτο Σακελλάρη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.
Διαβάστε τη εδώ.
Άρθρο στην Απογευματινή με τίτλο “Φλεξάροντας την νεανική παραβατικότητα”.
Διαβάστε το εδώ.
“Road to Recovery” ή αλλιώς «Δρόμος προς την Ανάκαμψη».
Μία συζήτηση-ενημέρωση που διοργανώθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την Νέα Δημοκρατία για τα εργαλεία της #ΕΕ προς τα κράτη μέλη, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη , του Προέδρου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, του Πρωθυπουργού της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκης Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα, ευρωβουλευτών και εκπροσώπων του κόμματος.
Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Ιωάννη Λυτρίβη, σχετικά με την αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με τον οποίο συζητήσαμε εκτενώς τη συμβολή των ψηφιακών εποπτικών εργαλείων για την έγκαιρη παρέμβαση και καταστολή της βίας, αλλά και για τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό DSA για τον έλεγχο του παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο, και στις μεγάλες πλατφόρμες των social media που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, με τον οποίο συναντήθηκ εν όψει της κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου, όπου θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, η διαχείριση του δασικού πλούτου της χώρας αλλά και η δημιουργία του νέου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Συνάντηση εφ’όλης της ύλης για τον τόπο μας, τα Τρίκαλα, με τον συντοπίτη Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Ακόμα μία συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Ταχιάο για το ζήτημα της αποκατάστασης των υποδομών στον νομό Τρικάλων, μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο για το ζήτημα των αποσπάσεων των αιρετών αστυνομικών του νομού Τρικάλων.
Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Ενεργοποίηση κρατικής αρωγής για τις απώλειες σε φυτικό κεφάλαιο σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές το #2023.
Δείτε περισσότερα εδώ.
Η πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου epistoliki.ypes.gov.gr άνοιξε και θα λειτουργεί έως τις 29 Απριλίου 2024 για όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
Μετά τις τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες, οι οποίες ήδη λαμβάνουν 700 & 1.000 ευρώ αντίστοιχα ετησίως, σειρά έχουν οι μητέρες με ένα και δύο παιδιά, οι οποίες προβλέπεται πως θα λάβουν 300 και 500 ευρώ αντίστοιχα, με την καταβολή να λαμβάνει χώρα τον Μάιο.
Προκήρυξη πλήρωσης επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 12/03/2024 ώρα 12.00 (μεσημέρι) και λήγει στις 29/03/2024 ώρα 15.00.
Στην εκδήλωση μνήμης της 99ης επετείου από την αγροτική – λαϊκή εξέγερση των Τρικάλων, μιας εκδήλωσης φόρο τιμής και υπενθύμισης των αγώνων διεκδίκησης των αιτημάτων των αγροτών του 1925.
Στην κοπή πίτας της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, στην οποία επιδόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια επιχειρήσεων σε μέλη του τοπικού παραρτήματος που συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο και βραβεύθηκαν μέλη με σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την τοπική κοινωνία.

 

[Message clipped]  View entire message

Δες επίσης

Μουσικό Σχολείο Τρικάλων: Τραγούδι για τον Περιοδικό Πίνακα

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων Κέντρο Έρευνας Μουσείου Τσιτσάνη, στο πλαίσιο των ...