Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Οι αρχές γνώριζαν την κατάσταση της οικογένειας του Τρικαλινού καθηγητή που βρέθηκε νεκρός

Οι αρχές γνώριζαν την κατάσταση της οικογένειας του Τρικαλινού καθηγητή που βρέθηκε νεκρός

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ειδοποιήσει εδώ και ένα χρόνο τις αρχές για την παραμέληση δυο ανήλικων Τρικαλινών κοριτσιών, τα οποία ζούσαν τους τελευταίους τρεις μήνες μαζί με το νεκρό πατέρα τους.
Την περασμένη Παρασκευή, μετά από νέα ενημέρωση του «Χαμόγελου του παιδιού» και το κλείσμο ραντεβού για επίσκεψη της κοινωνικού λειτουργού του Δήμου Τρικκαίων στο σπίτι της οικογένειας, η 53χρονη μητέρα τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας πως ο σύζυγός της πέθανε. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα της οικογένειας επί της οδού Ματαραγκιώτου και αντίκρισαν ένα μακάβριο και φρικιαστικό θέαμα:.
τον 75χρονο πατέρα Κ.Π. συνταξιούχο καθηγητή τεχνικής εκπαίδευσης να κείτεται νεκρός και η σορός του να βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη.
Στο διαμέρισμα μαζί με τον νεκρό πατέρα ζούσε η 53χρονη σύζυγός του και τα δυο κοριτσάκια τους ηλικίας 13 και 11 ετών.
Ο θάνατος του 75χρονου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, μάλλον οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ τα ακριβή αίτια θανάτου του θα διαπιστωθούν με τη νεκροψία-νεκροτομή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikaladay η μητέρα μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική στην Πέτρα Ολύμπου, ενώ τα δυο κοριτσάκια φιλοξενούνται προσωρινά στο Νοσοκομείο Τρικάλων φρουρούμενα από δυο αστυνομικούς ενώ τα επισκέπτεται και η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Τρικκαίων
Ωστόσο πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι για τη συγκεκριμένη οικογένεια είχαν γίνει καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο σε χθεσινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι είχε ειδοποιήσει τις αρχές από τον Μάρτιο του 2015 σχετικά με την παραμέληση των δυο κοριτσιών.σημειώνοντας ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του παιδιού»
Άλλη μια τραγική ιστορία για την οποία “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είχε ειδοποιήσει τις αρχές από τον Μάρτιο του 2015.

Από δημοσιεύματα διαβάζουμε για την τραγική ιστορία δύο ανήλικων κοριτσιών στα Τρίκαλα που έμεναν για μήνες στο σπίτι τους με την μητέρα τους και τον νεκρό πατέρα τους.
“Το Χαμόγελο του Παιδιού” είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.
Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» 210-3306140, [email protected]

Δες επίσης

Ευχαριστήριο του Κ.Υ. Πύλης στην Συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας

Την Τετάρτη 24 Απριλίου παράδοθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιο ...

Αφήστε μια απάντηση