Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια φούρνου-Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια φούρνου-Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρονια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • 1-2 πιπεριές 
  • 1 ½ kg ντομάτες 
  • 10 βασιλικό 
  • 150 γρ. παρμεζάνα 
  • 100 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 συσκ. γιαούρτι
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτελεση

Η σάλτσα

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αφήνουμε να πάρουν βράση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄.

Με τη ράβδο του μπλέντερ αλέθουμε την σάλτσα.

Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό στη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στο φουρνο

Βράζουμε αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα μακαρονια τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε.

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα , το μισό γιαούρτι και μία χούφτα τυρί τριμμένο.

Λαδώνουμε ένα πυριμαχο σκευος, απλώνουμε το υπόλοιπο 1/2 γιαούρτι.

Στρώνουμε τα μισά , λίγη σάλτσα, τυρί τριμμένο και φέτες μοτσαρέλα.

Συνεχίζουμε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Στην τελευταία στρώση πασπαλίζουμε βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Ψησιμο-χρονος ψησιματος

Ψήνουμε στους 200°C για 20΄ λεπτά, να λιώσει το τυρί.

argiro.gr

Δες επίσης

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Λαχανικά: Γεύση Ελλάδας σε ένα πιάτο!

Υλικά ελαιόλαδο 2 μπουτάκια κοτόπουλου (τεμαχισμένα) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 πράσινη ...