Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Η απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Η απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.
Στη συγκέντρωση εκτός από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, συμμετείχαν δάσκαλοι και καθηγητές, η Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων το Κ.Κ.Ε μ-λ, το Rossonero, το ΑΚΕΠ και άλλες συλλογικότητες και φορείς.
Μετά τις ομιλίες και χαιρετισμούς σχηματίστηκε πορε’ία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης
Το ψήφισμα
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του Νομού Τρικάλων, πραγματοποιήσαμε σήμερα 4 – 2 – 2016 συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ύστερα από απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε. για κήρυξη 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστι¬κού που προωθεί η κυβέρνηση, τις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, την φοροεπιδρομή, τις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα τα σκληρά μέτρα και τις πολιτικές που ορίζει το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας απέναντι σε όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην μας, απέναντι σ΄όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών.

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ο Υ Μ Ε
• Τη Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
• Τις νέες Φοροδιαφυγές
• Τις νέες Μειώσεις Μισθών
• Τα Νέα Μνημόνια
• Τους Πλειστηριασμούς

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!

Δ Ι Α Δ Η Λ Ω Ν Ο Υ Μ Ε & Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

 Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.

 Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
 Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.
 Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
 Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
 Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.
 Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών
και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out των εργοδοτών.
 Οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδι-καλιστικών δικαιωμάτων.
 Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλα¬πλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
 Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
 Διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επι¬χειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φο-ρολογικής επιδρομής.
 Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

Τρίκαλα 4 – 2 – 2016

Δες επίσης

Ζητήματα του Πυργετού στη συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων – Πολιτιστικού Συλλόγου

Τα ζητήματα που απασχολούν τον Πυργετό έθεσαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά μέλη του Πολιτιστικού ...

Αφήστε μια απάντηση