Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Γωνιακός καναπές: ατέλειωτες ιδέες για την τέλεια διακόσμηση

Γωνιακός καναπές: ατέλειωτες ιδέες για την τέλεια διακόσμηση

Ο χώρος του καθιστικού, μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά όψη εάν απλά διακοσμήσετε λίγο διαφορετικά τον καναπέ σας. Είτε στις βλέψεις σας είναι να αλλάξετε εντελώς καναπέ, και να αρχίσετε τη διακόσμηση σας από την αρχή, είτε θέλετε απλά μια αλλαγή στον ήδη υπάρχοντα καναπέ σας, σας έχουμε τη λύση. Ας δούμε κάποια tips με τη που με τη βοήθεια καταστημάτων με έπιπλα Αθήνα, θα μπορέσουμε με άνεση να αλλάξουμε την όψη και τη διακόσμηση του καναπέ μας με πολύ απλά βήματα.

Μπορείτε με πολύ όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο να δώσετε μια άλλη νότα στη διακόσμηση του καναπέ σας, προσθέτοντας διαφορετικά μαξιλάρια και ριχτάρια. Για να μιλήσουμε ειδικότερα, αν ο καναπές σας είναι λευκός ή σε μια παρόμοια, ανοιχτή απόχρωση, τότε μπορείτε να προσθέσετε μερικά μαξιλαράκια σε γήινους τόνους και ένα καφέ ή nude ριχτάρι. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε αυτόματα τον χώρο σας να δείχνει πιο ζεστός και πιο οικείος προς τους καλεσμένους ή τους φιλοξενούμενους σας. Ακόμη, τα ριχτάρια αποτελούν την πιο εύκολη λύση όχι μόνο για να διακοσμήσετε όμορφα τον καναπέ σας και να του αλλάξετε τελείως την όψη, αλλά και για να τον προστατεύσετε. Για να κατεφέρετε βέβαια να στρώσετε τα ριχτάρια ομοιόμορφα σε καναπέδες, (και προκειμένου να έχουν σταθερότητα), πρέπει αρχικά να επιλέξετε τα σωστά και κατάλληλα μεγέθη. Οι γωνιακοί καναπέδες είναι αρκετά μεγάλοι σε έκταση, επομένως σκοπός είναι να καλύπτονται σχεδόν όλα τα σημεία του από το ριχτάρι, και κυρίως αυτά τα οποία είναι περισσότερο εκτεθιμένα. Αν το ριχτάρι που έχετε επιλέξει δεν επαρκεί για να καλύψει ολόκληρο τον καναπέ, τότε το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε, είναι να αφήσετε ακάλυπτα τα μαξιλάρια της πλάτης, και να καλύψετε με σωστό τρόπο τα κάτω μαξιλάρια, αλλά και το μπράτσο, διότι αυτά είναι τα σημεία τα οποία είναι πιο ευαίσθητα και πιο εκτεθιμένα από τα υπόλοιπα.

Όσον αφορά το χρώμα του καναπέ, σε σχέση με τις αποχρώσεις όλου του χώρου, αν επιθυμείτε να δώσετε μεγαλύτερη ζωντάνια και φως στο σαλόνι σας, επιλέξτε να τοποθετήσετε πολύχρωμα μαξιλάρια στον καναπέ σας, και θα δείτε αμέσως πως όλος ο χώρος θα μεταμορφωθεί και θα ζωντανέψει. Μερικές ακόμα όμορφες και ξεχωριστές πινελιές θα ήταν να προσθέσετε έναν πολύχρωμο πίνακα πάνω από τον καναπέ σας ή ένα εντυπωσιακό ράφι, προκειμένου να δώσετε περισσότερη ένταση και αισιοδοξία στον χώρο.

Δες επίσης

«Κόα Ταξίδι για τη διάσωση των κόσμων» – Η Μαγεία του Νέου Παιδικού Μυθιστορήματος από τις σελίδες στις νότες…

Συναντήστε τον Ζώη Κατσίκη, έναν νεαρό συγγραφέα, που όνειρο του ήταν να γίνει μπασκετμπολίστας και… ...