Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότο και bueno – Η Νο1 συνταγή για την τούρτα γενεθλίων!

Γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότο και bueno – Η Νο1 συνταγή για την τούρτα γενεθλίων!

Δοκιμάστε μια πεντανόστιμη συνταγή για αυτό το γλυκό ψυγείου που είναι η χαρά του παιδιού και για τη γεύση του αλλά και για την διαδικασία παρασκευής του!

Υλικά:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα‏
  • ½ φλ. ‏γάλα
  • 3 ‏κρόκοι αυγών
  • μοιρασμένη σε 3 φλ. ‏σαντιγί έτοιμη
  • 3 ½ φλ. ‏σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
  • ½ φλ ‏πραλίνα σοκολάτας
  • 140 γρ. ‏μπισκότα της αρεσκείας σας
  • ½ φλ. ‏γάλα για το βούτηγμα των μπισκότων
  • ‏Κομμάτια kinder bueno για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το (απλό) γάλα.
  • Περνάτε από σίτα τους 3 κρόκους και τους αφήνετε να στάξουν μέσα στα γάλατα.
  • Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να έχετε ένα πυκνό μείγμα.
  • Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  • Προσθέτετε 2 φλιτζάνια σαντιγί κι ανακατεύετε απαλά με έναν αυγοδάρτη. Αφήνετε κατά μέρος.
  • Ανακατεύετε την λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα με μια μαρίζ κι έπειτα προσθέτετε και την υπόλοιπη σαντιγί κι ανακατεύετε απαλά με τον αυγοδάρτη.
  • Αφήνετε στην άκρη και αυτό το μπολ και βουτάτε τα μπισκότα στο γάλα και τα παρατάσσετε σε ένα ταψάκι και φτιάχνετε στρώσεις από μείγμα σοκολάτας-πραλίνας, μπισκότα και μείγμα ζάχαρούχου γάλακτος.
  • Γαρνίρετε με ολόκληρα κομμάτια kinder bueno.
  • Αφήνετε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Όσπρια: Πώς τα μουλιάζουμε σωστά; Βάζουμε σόδα; Πότε αλατίζουμε; Πώς θα χυλώσουν τέλεια;

Το μούλιασμα Γιατί μουλιάζουμε τα όσπρια; Για να απορροφήσουν και πάλι το νερό που έχασαν ...