Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζαχαρούχο γάλα – Εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζαχαρούχο γάλα – Εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και φρυγανιές. Πρόκειται για γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει.

Υλικά:

  • 12-14 φρυγανιές κατά προτίμηση σικάλεως

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 φλ.τσ. νερό
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή ρούμι)
  • Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 125 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 650 ml. γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Επιπλέον για το γλυκό:

  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη τύπου Garni +200 ml. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
  • Μια χούφτα τρούφα (κατά προτίμηση με σοκολάτα γάλακτος) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20×30 και ετοιμάζουμε το σιρόπι
  • Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές φροντίζοντας να μοιράσουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί και λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομματιασμένη και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να έχουμε ένα “σοκολατένιο” γάλα.
  • Παράλληλα , σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και μια κουταλιά ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
  • Όταν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά αφού η κρέμα “δένει” πολύ γρήγορα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές κι από πάνω απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα κουταλιά-κουταλιά.
  • Χτυπάμε την σκόνη βανίλιας (garni) με το κρύο γάλα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγί και όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς, την απλώνουμε στην επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με την τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Πασχαλινό Εύκολο Μπισκοτογλυκό Ψυγείου δοκιμασμένο όπου θα εκπλαγείτε απο το αποτέλεσμα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : Για την Βάση 450 γρ μπισκοτα πτι μπερ (2 ...