Κυριακή, 31 Μαΐου 2026
trikaladay.gr / Τοπικά / Γλίτωσε το μαγαζί του γνωστός Τρικαλινός έμπορος

Γλίτωσε το μαγαζί του γνωστός Τρικαλινός έμπορος

Μια απόφαση σταθμό έλαβε το Ειρηνοδικείο Τρικάλων σε υπόθεση κατάσχεσης καταστήματος γνωστού Τρικαλινού εμπόρου.

Το trikaladay φέρνει στο φως την απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία ο 57χρονος Τρικαλινός έμπορος έσωσε το κατάστημά του που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο των Τρικάλων, το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέη προς Τράπεζες αλλά και σε ενοίκια.

Η απόφαση για την ακύρωση σε πρώτη φάση του πλειστηριασμού βασίστηκε στο νόμο Κατσέλη που προστατεύει την πρώτη κατοικία., αλλά επεκτείνεται και σε μικρές επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 35.000 ευρώ.

Για τα επόμενα 6 χρόνια ο έμπορος γλιτώνει το κατάστημά του, καθώς το 2021 θα γίνει νέο δικαστήριο για τις απαιτήσεις των πιστωτών του.

Όπως δήλωσε στο trikaladay ο νομικός σύμβουλος του 57χρονου εμπόρου Απόστολος Τσαντήλας με την απόφαση αυτή και τη νομολογία δεν κινδυνεύουν με κατάσχεση της επιχείρησής τους όσοι έμποροι έχουν τζίρο μέχρι 35.000 ευρώ και δεν απασχολούν προσωπικό.

Δες επίσης

Ο Βασίλης Γιαγιάκος επανεξελέγη στη νέα Διοίκηση του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Το Επιμελητήριο Τρικάλων συνεχίζει την ενεργή και ουσιαστική παρουσία του σε φορείς επιχειρηματικής συνεργασίας και ...

Αφήστε μια απάντηση