Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
trikaladay.gr / Lifestyle / Γιάννης Μπουτάρης: Θα πεθαίνω με ένα μπουκάλι κρασί στo χέρι

Γιάννης Μπουτάρης: Θα πεθαίνω με ένα μπουκάλι κρασί στo χέρι

Στην πρωινή εκπομπή ”Open weekend” παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για την περίοδο που ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ, για τα εγγόνια του, αλλά και για τον μεγάλο έρωτα της ζωής του.

Ο Γιάννης Μπουτάρης περιέγραψε τον εαυτό του ως δραστήριο, αφοσιωμένο σε αυτό που τον ενδιαφέρει και είπε ότι τον χαρακτηρίζει η αισθητική. “Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ωραία πράγματα γύρω μου”, τόνισε ο πρώην δήμαρχος.

“Ένα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί. Ακόμα κι όταν πεθάνω, θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στη σύζυγό του ανέφερε:  “Την γυναίκα μου τη γνώρισα το 1954, ήμασταν Α’ Γυμνασίου. Άρχισε μια… πολιορκία και τα φτιάξαμε το 1958. Κάποια στιγμή χωρίσαμε. Μετά από χρόνια, το 1989, εγώ ήμουν μέχρι τα αυτιά στο αλκοόλ, η γυναίκα μου συζούσε με κάποιον άλλον άνδρα. Πήγα, ήταν Χριστούγεννα θυμάμαι, και της είπα εγώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα. Πάρε την απόφασή σου και έλα να αρχίσουμε ξανά τη ζωή μας”.

Όταν ρωτήθηκε τι συμβουλή θα έδινε σε όσους έχουν κάποια εξάρτηση και προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτή απάντησε:

“Το πρώτο πράγμα που θα τους έλεγα είναι ότι πρέπει να παραδεχθούν πως έχουν την εξάρτηση κι ότι θέλουν να απεξαρτηθούν.  Εγώ είμαι αλκοολικός, παρόλο που κάποιοι μου λένε ότι δεν είσαι πια, αφού δεν πίνεις”.

“Οι αλκοολικοί λένε πάντα ότι “εγώ είμαι αλκοολικός”. Να μην πιώ σήμερα, τι θα γίνει αύριο δεν ξέρω..” κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης.

 

enikos

Δες επίσης

Νομπούκα Σουνοχάρα – Η Γιαπωνέζα που αποθεώνει το μπουζούκι και τον Τσιτσάνη

Η σκηνή μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποια ελληνική ταινία εποχής, με τη γαλανόλευκη να ...