Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Για τη γέμιση
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 καυτερή πράσινη πιπεριά
- Μαϊντανό
- 200 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
- 350 γρ. Τυρί φέτα
- 70 γρ. Τριμμένη γραβιέρα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Ρίγανη
Για το άλειμμα
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- Μαϊντανό
- Κρέμα ξίδι βαλσάμικο
Εκτέλεση
- Χαράζουμε τις πιπεριές πρώτα κάθετα, από την κορυφή προς τη βάση, χωρίς να τις κόψουμε τελείως.
- Συνεχίζουμε και χαράζουμε ελαφρώς στη βάση, προσέχοντας να μην κόψουμε μέχρι κάτω, και αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό.
- Τοποθετούμε τις καθαρισμένες πιπεριές σε ένα πυρέξ διαστάσεων περίπου 20×30 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη καυτερή πιπεριά, το στραγγιστό γιαούρτι, τη γραβιέρα, τη φέτα, ελαιόλαδο, ρίγανη και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Γεμίζουμε προσεκτικά κάθε πιπεριά και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για περίπου 45 με 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σερβίρουμε ζεστές, με λίγο φρέσκο μαϊντανό από πάνω και λίγες σταγόνες κρέμα βαλσάμικου για έξτρα ένταση στη γεύση.
Καλή σας επιτυχία!