Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Γαλήνιο μέρος που θυμίζει νησί: Το πανέμορφο τοπίο 3 ώρες από την Αθήνα που χαρακτηρίζεται ως ελληνική «Πολυνησία»

Γαλήνιο μέρος που θυμίζει νησί: Το πανέμορφο τοπίο 3 ώρες από την Αθήνα που χαρακτηρίζεται ως ελληνική «Πολυνησία»

Στην Ελλάδα υπάρχουν οι φημισμένοι και τουριστικοί προορισμοί αλλά και οι λιγότερο γνωστοί που όμως σε μαγεύουν με την πρώτη γνωριμία. Μια τέτοια περίπτωση είναι η λεγόμενη «Πολυνησία» της Ελλάδας. Ένα μέρος που ειδικά αν το δεις από ψηλά, μπορείς να καταλάβεις την ομορφιά του. Πρόκειται για την Κορωνησία της Άρτας η οποία έχει έντονο το υγρό στοιχείο αλλά και τις αντιθέσεις.

Η Κορωνησία είναι ένα μέρος με έντονες αντιθέσεις και πολύ ιδιαίτερα χρώματα. Ένα σκηνικό που σε καλεί να το εξερευνήσεις ιδανικά από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο. Τα χρώματα αλλάζουν συνεχώς και το νερό δημιουργεί μοναδικές εικόνες.

Η Κορωνησία βρίσκεται στο κέντρο του Αμβρακικού κόλπου ο οποίος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της χώρας. Για να φτάσεις στο όμορφο και ιδιαίτερο μέρος της Ελλάδας, θα πρέπει σε κάποιο σημείο να κινείσαι για 10 χιλιόμετρα πάνω σε μια στενή λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα. Ετοιμάσου για αρκετές φωτογραφίες. Θα δεις μπροστά σου ένα καταπράσινο περιβάλλον σε συνδυασμό με νερά και ψαρόβαρκες που καθρεφτίζονται.

Γιατί όμως αποκαλείται «Πολυνησία» της Ελλάδας;

Οι εικόνες από ψηλά μπορεί να σου δώσουν την απάντηση. Σε αυτό τον μαγικό κόλπο τον οποίο προσεγγίζεις οδικώς, υπάρχουν πολλά διάσπαρτα νησάκια. Λέγεται ότι αυτά τα νησάκια στο παρελθόν ήταν ενωμένα μεταξύ τους και αυτές οι λωρίδες φαίνονται ακόμα από ψηλά σαν γλώσσες άμμου, τώρα πια βυθισμένες. Η περιοχή, επίσης, φημίζεται για τα πολυάριθμα είδη πανίδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου.

 

 

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Κύμα καταγγελιών για τις αυθαιρεσίες στις παραλίες – Οι περιοχές που είναι «πρωταθλήτριες» στις παραβάσεις

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες πολιτών, μέσω της νέας εφαρμογής MyCoast, για παράνομη κατάληψη αιγιαλού και ...