Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Ελλάδα / Φόβοι για διακοπή των αγροτικών επιδοτήσεων από τις Βρυξέλλες λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες

Φόβοι για διακοπή των αγροτικών επιδοτήσεων από τις Βρυξέλλες λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες

Ειδική αποστολή στις Βρυξέλλες ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, για να διαβεί αλώβητη η Ελλάδα τις συμπληγάδες της Ε.Ε. και να πεισθεί η Κομισιόν να μην κόψει τη ροή των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ για την Ελλάδα που υπολογίζονται στα 300 εκατ. ευρώ.

Εάν τελικά επιμείνει η Ε.Ε., πράγμα πιθανόν, και δεν εκταμιεύσει το συγκεκριμένο ποσό για την Ελλάδα λόγω του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων και της μικρής ταχύτητας ελέγχου των εγχώριων υπηρεσιών, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να ξεσηκωθεί ο αγροτικός κόσμος, το 80% του οποίου δεν έχει καμία εμπλοκή στο σκάνδαλο. Για τους αγρότες, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει χρώμα βαθύ «μπλε» και το πολιτικό κόστος το επωμίζεται εξ ολοκλήρου το κυβερνών κόμμα.

Το Μαξίμου τρέμει στην ιδέα να υπάρξει καθυστέρηση ή, ακόμη χειρότερα, «πάγωμα» της καταβολής των επιδοτήσεων στους Έλληνες αγρότες. Τότε η οργή τους αναμένεται να πέσει πάνω στη Ν.Δ. και θα εκδηλωθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ήδη η διόγκωση του αρνητικού κλίματος για τη Ν.Δ. στις αγροτικές περιοχές καταγράφεται με σαφήνεια στις τελευταίες κυλιόμενες μετρήσεις που κάνει το Μαξίμου.

Από την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων γίνεται μια αξιοπρόσεκτη επισήμανση: Οι πολίτες δεν θεωρούν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ μικρότερο από το σκάνδαλο διαχείρισης της τραγωδίας των Τεμπών.

Κοινώς: Με τα λεφτά και τις τσέπες των πολιτών δεν παίζουμε.

Πηγή: ieidiseis/Δ. Β.

Δες επίσης

Στο έλεος της κακοκαιρίας Byron η χώρα: Πλημμύρες, κλειστοί δρόμοι και εγκλωβισμοί – Ήχησε το 112 σε Ελευσίνα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία Byron που σφυροκοπά όλη την Ελλάδα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα,  με ισχυρές ...