Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2026
trikaladay.gr / Ελλάδα / Φωτιά στο Λιτόχωρο Πιερίας – 112 για εκκένωση οικισμού

Φωτιά στο Λιτόχωρο Πιερίας – 112 για εκκένωση οικισμού

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας, ενώ το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση οικισμού.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή δεκατοκτώ πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στην Πλάκα απομακρυνθείτε προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά».

Διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων

Παράλληλα, με εντολή της Πυροσβεστικής, διακόπηκε το ρεύμα στη γραμμής του τρένου κοντά στον σταθμό Λιτοχώρου.

Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στον σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στον σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις.

Δες επίσης

Ψηφιακή ασπίδα για τους ανήλικους: Επαλήθευση ηλικίας μέσω του Gov.gr Wallet και του Kids Wallet

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη -και φυσικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα- υλοποιείται από το ...