Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023
trikaladay.gr / Ελλάδα / Φοιτήτρια καταγγέλλει πως ο σπιτονοικοκύρης της έβαλε κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε προσωπικές της στιγμές

Φοιτήτρια καταγγέλλει πως ο σπιτονοικοκύρης της έβαλε κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε προσωπικές της στιγμές

Σε μια τρομακτική καταγγελία προχώρησε φοιτήτρια που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη, η έκανε λόγο για παρακολούθησή της μέσω κάμερας από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού το οποίο ενοικίαζε.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η κάμερα είχε τοποθετηθεί στο χώρο της κρεβατοκάμαρας απέναντι από το κρεβάτι που υπήρχε στο επιπλωμένο διαμέρισμα του 7ου ορόφου. Όταν η 18χρονη ρώτησε τον ιδιοκτήτη, εκείνος, σύμφωνα με την ίδια, της απάντησε πως πρόκειται για ένα σύστημα συναγερμού και ότι είναι εκτός λειτουργίας.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης απάντησε πως πράγματι είχε τοποθετήσει κάμερα, το έκανε όμως για να παρακολουθεί την κατάκοιτη μητέρα του η οποία απεβίωσε και έκτοτε απενεργοποίησε τη συσκευή.

«Η κάμερα είχε τοποθετηθεί στο διαμέρισμα μετά από δική μου παραγγελία σε ηλεκτρολόγο. Φρόντιζα για πολλά χρόνια την κατάκοιτη μητέρα μου με τη βοήθεια αποκλειστικής νοσοκόμας και ήθελα να βλέπω μέσω κάμερας σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε. Δυστυχώς έχασα τη μητέρα μου και η τοποθέτηση του συστήματος δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί. Η εγκατάσταση της κάμερας χωρίς καταγραφέα απλώς ξεχάστηκε εκεί».

Η 18χρονη τελικά συμφώνησε στην ενοικίαση του διαμερίσματος έχοντας πειστεί από όσα της είπε ο ιδιοκτήτης. Όμως περνούσαν οι μέρες στο νέο της διαμέρισμα όμως, ένιωθε πως κάτι περίεργο συμβαίνει.

«Με παρακολουθούσε σε προσωπικές στιγμές»

«Τις πρώτες μέρες διαπίστωσα ότι αναβόσβηνε ένας λαμπτήρας στη συσκευή και κάπως έτσι μου δημιουργήθηκαν υποψίες. Κάλεσα τον θείο μου να δει τη συσκευή και διαπίστωσε ότι πρόκειται για κάμερα που ήταν συνδεδεμένη με καλώδιο. Ψάξαμε το ζήτημα παραπάνω και βρήκαμε πως η κάμερα εκπέμπει σήμα κανονικά. Θεωρώ ότι με παρακολουθούσε και με κατέγραφε σε προσωπικές μου στιγμές».

Επικοινώνησε άμεσα με τον ιδιοκτήτη φανερά αναστατωμένη. Εκείνος της απάντησε πως είναι αδύνατη η καταγραφή μέσω της συγκεκριμένης κάμερας. «Εξήγησα στην κοπέλα που νοίκιασε το διαμέρισμα πως πρόκειται για κάμερα που είναι ανενεργή και δεν είναι συνδεδεμένη με κανένα καταγραφικό. Δεν έκρυψα την ύπαρξή της, ούτε προσπάθησα να παραπλανήσω την κοπέλα. Εξάλλου η κάμερα ήταν σε εμφανές σημείο. Μάλιστα της είπα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι θα μπορούσε να την καλύψει με ένα πανί ή μονωτική ταινία».

Άμεσα η νεαρή φοιτήτρια με την οικογένειά της προχώρησε σε καταγγελία. «Από την αρχή δήλωσε η υπεράσπιση περίτρανα την ανυπαρξία του όλου ζητήματος. Δεν υπήρχε κάμερα που κατέγραφε, υπήρχε μία ανενεργή κάμερα. Πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη. Όλα αυτά είναι μία στημένη κατηγορία που πιστεύουμε ότι θα πέσει πάρα πολύ γρήγορα στα χάρτινος πύργος», λέει η δικηγόρος του ιδιοκτήτη.

Μετά από την έκθεση εργαστηριακής εξέτασης, προέκυψε ότι η κάμερα δεν μπορεί να καταγράψει ασύρματα, παρά μόνο ενσύρματα μέσω καλωδιώσεων σε ειδική συσκευή καταγραφής, με την υπόθεση να οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες.

«Δεν είναι καμουφλαρισμένη η κάμερα, ήταν φανερή»

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη του σπιτιού μίλησε στο LIVE NEWS. «Δεν είναι καμουφλαρισμένη η κάμερα, έτσι πωλείται», τόνισε αρχικά η δικηγόρος και συμπλήρωσε «η κάμερα είναι σε ορατό σημείο. Επ’ ουδενί λόγω δεν μπορούσε αυτό το αντικείμενο να κρυφθεί».

 

ethnos

Δες επίσης

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Ουαί και αλίμονο σε εκείνον που θα μας υποτιμήσει» – Η απόδοση τιμής στο ΑΠΘ [pics, vid]

«Δεν απειλούμε κανέναν, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να χαθεί ούτε ένας κόκκος άμμου» ...