Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / «Φυσάει Κόντρα» : Ο Δήμαρχος ξεχνάει, εμείς όχι

«Φυσάει Κόντρα» : Ο Δήμαρχος ξεχνάει, εμείς όχι

Στην απορία του Δημάρχου για τη στάση του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” στη χθεσινή συνεδρίαση όταν αναρωτήθηκε “Ποιος λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να φέρει αντίρρηση στην αγορά μιας αποθήκης με τίμημα 298.833 ευρώ”, θα του υπενθυμίσουμε τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης, γιατί φαίνεται ότι ξεχνάει.
Ξεχνάει ότι η δημοτική μας παράταξη δεν αντέδρασε στην πρόταση για την αγορά της εν λόγω αποθήκης , αλλά αντέδρασε και μάλιστα με σφοδρότητα στο υπερβολικό τίμημα που συμφωνήθηκε, τίμημα που κρίνεται για τις παρούσες οικονομικές συνθήκες τουλάχιστον υπερβολικό, αφού κυμαίνεται στο 5πλάσιο της υφιστάμενης εμπορικής αξίας του ακινήτου και ουσιαστικά η επίτευξή του αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και «σκιά» στη διαφανή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου .
Ξεχνάει ότι αυτή η αποθήκη εδώ και οκτώ χρόνια είναι μισθωμένη από το Δήμο και παραμένει οκτώ αχρησιμοποίητη αν και ο Δήμος τα τελευταία χρόνια δαπάνησε για βελτιώσεις που διενεργήθηκαν στο κτίριο 150.000 ευρώ και τα οποία παραμένουν επ` ωφελεία του κτιρίου.
Ξεχνάει ότι η τιμή εκκίνησης στην άγονη δημοπρασία για το εν λόγω ακίνητο, που διενήργησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, πριν μερικούς μήνες ανερχόταν στο ποσό των 242.000 ευρώ, δηλαδή μικρότερη κατά ποσοστό 20% από την τελικώς συμφωνηθείσα τιμή της αγοραπωλησίας.
Ξεχνάει τέλος το σημαντικότερο, ότι πριν από λίγα χρόνια σε περίοδο μάλιστα οικονομικής ευφορίας για τα δημοτικά μας ταμεία , είχε αγορασθεί από το Δήμο αντίστοιχου εμβαδού αποθήκη και στην ίδια θέση, αντί του ποσού των 60.000 ευρώ .
Πολλά φαίνεται ότι ξεχνάει ο κ. Δήμαρχος . Εμείς όχι.

Τρίκαλα 23 Σεπτέμβρη 2015
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Δες επίσης

“Εφυγε’ από τη ζωή 75χρονη Τρικαλινή, συνταξιούχος δασκάλα

“Εφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών η Μαριάνθη Λακιάρα-Θεοχαρούλα, στνταξιούχος δασκάλα. Η κηδεία ...

Αφήστε μια απάντηση