Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Φύλλο και φτερό από σήμερα η Μαρινόπουλος

Φύλλο και φτερό από σήμερα η Μαρινόπουλος

Έπιασαν δουλειά οι ελεγκτές σε αποθήκες, καταστήματα και γραφεία της Μαρινόπουλος. Τι ψάχνουν και για λογαριασμό ποιου
Το ότι η Μαρινόπουλος είναι ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής επιχειρηματικής ζωής σήμερα, είναι γνωστό. Τώρα ήρθε η στιγμή να μάθουμε το πόσο βαριά είναι και αν υπάρχει σωτηρία. Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκια της ελεγκτικής εταιρείας Price Waterhouse Coopers έχουν ξεκινήσει ήδη οικονομικό, νομικό και φορολογικό έλεγχο για να διαπιστώσουν, για λογαριασμό της Σκλαβενίτης, ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Μαρινόπουλος.

Η διαδικασία αυτή (due diligence) αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον το υπόλοιπο του καλοκαιριού και είναι μέσα στους βασικούς όρους που έχει θέσει η Σκλαβενίτης για να συμμετάσχει στην σωτηρία της Μαρινόπουλος. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του news247 από τραπεζικές πηγές, σε αντίθεση με όσα διαδίδονται, ο μόνος συνομιλητής για την σωτηρία της Μαρινόπουλος με τις τράπεζες ειναι η Σκλαβενίτης. Οι υπόλοιπες υγιείς αλυσίδες απλώς είναι σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο που “συμβεί το μοιραίο” ώστε να κινηθούν αστραπιαία και να αποκτήσουν καταστήματα – φιλέτα, κάτι που είχε γίνει και με την περίπτωση της Ατλάντικ πριν από περίπου 7 χρόνια.

Πίσω στο due dilidence για να αναφέρουμε ότι είναι το πλέον κρίσιμο πρώτο βήμα για την σωτηρία της Μαρινόπουλος. Εάν στην έκθεση που θα συντάξει η Price Waterhouse Coopers, στο τέλος του ελέγχου, παρουσιάζεται σημαντική διαφορά προς τα πάνω σε σχέση με αυτά που έχει δηλώσει η Μαρινόπουλος ότι οφείλει σε προμηθευτές ή ότι κάποιο άλλο ” δηλητηριώδης μανιτάρι” στον φορολογικό και νομικό έλεγχο θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρο ότι η πλευρά Σκλαβενίτη θα κάνει πίσω, όπως έκανε και στην περίπτωση Βερόπουλου, και θα μπει πρώτη στην σειρά των αλυσίδων που θα διεκδικήσουν καταστήματα στο αρνητικό σενάριο.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την μεγαλύτερη “γκάφα” που έχει γίνει στην ιστορία του λιανεμπορίου – χονδρεμπορίου που έχει γίνει μάθημα σε όλους στον κλάδο. Παλαιότερη διοίκηση της ΑΒ Βασιλόπουλος είχε ανακοινώσει την εξαγορά της αλυσίδας ΤΡΟΦΟ και του Cash & Carry ENA το 2000 χωρίς να έχει πραγματοποιήσει απογραφή. Μετά από την πανηγυρική ανακοίνωση ακολούθησε μία άλλη η οποία παρουσίαζε την κατάσταση ως είχε : “τα αποτελέσματα της αποτίμησης της ΤΡΟΦΟ ουδεμία σχέση είχαν με τα δηλωθέντα και εγγυηθέντα νούμερα ούτε και με την απογραφή χρήσης”.
news247.gr

Δες επίσης

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ – Η έκπληξη στην πρόθεση ψήφου και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Με 29% στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα με μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ...

Αφήστε μια απάντηση