Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις απατών στο Βόλο

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις απατών στο Βόλο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Μαγνησίας εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, συνολικά δώδεκα περιπτώσεις απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στην πόλη του Βόλου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 41 και 32 ετών, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, τον περασμένο Μάρτιο, οι δύο γυναίκες είχαν συστήσει από κοινού ιδιωτική εταιρεία στο Βόλο, με σκοπό την παροχή τουριστικών υπηρεσιών και την εκμετάλλευση τουριστικού πρακτορείου.

Κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Μαΐου έως τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους, με το πρόσχημα είτε της έκδοσης αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, είτε της κράτησης δωματίων ξενοδοχείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των (7.800) ευρώ από δώδεκα άτομα, υποσχόμενες ψευδώς ότι θα προβούν στις συμφωνηθείσες κρατήσεις, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η σχηματισθείσα σε βάρος των γυναικών δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις απάτης συνεχίζονται.

Δες επίσης

Λαρισαία θύμα «ρομαντικής απάτης» από «Αμερικανό γιατρό» στην εμπόλεμη ζώνη

Ειδικευμένος στις… απάτες αποδείχθηκε τελικά ο «Αμερικανός δόκτωρ», αφού κατάφερε να αποσπάσει περί τις 10.000 ...

Αφήστε μια απάντηση