Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023
trikaladay.gr / Ελλάδα / Εξαγγελία Μητσοτάκη: Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για αστυνομικούς και λιμενικούς το Δεκέμβριο

Εξαγγελία Μητσοτάκη: Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για αστυνομικούς και λιμενικούς το Δεκέμβριο

Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για το Δεκέμβριο που θα αφορά τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Τρίπολη.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο πρωθυπουργός, «με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο».

Κατά τα άλλα ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών. Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων. Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ».

«Ή θα είσαι με τον Πούτιν και την ακρίβεια ή με την ειρήνη και τη δημοκρατία»

Σε ότι αφορά τον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν χωρούν υπεκφυγές. «Ή θα είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια ή είσαι με την ειρήνη και τη δημοκρατία και την ευημερία», είπε και προσέθεσε ότι «ούτε μπορούμε να αφήσουμε να παγιωθεί ένα παράδειγμα επίθεσης σε χώρα που θα έβρισκε μιμητές . Είμαστε με την ειρήνη και τη σταθερότητα γιατί μόνο με αυτήν προοδεύουν τελικά οι οικονομίες και οι κοινωνίες». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση έδειξε ότι βρίσκεται δίπλα στους πολίτες αυτά τα 3,5χρόνια.

Μητσοτάκης: Στις 20 Δεκεμβρίου το επίδομα Χριστουγέννων

«Οι πολίτες έχουν απαλλαγεί σταδιακά από δεκάδες φόρους, όλοι πληρώνετε χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, ακόμα να μπορείτε να μεταβιβάζετε δωρεάν τους κόπους σας στα παιδιά σας», σημείωσε και ανέφερε ότι στις 20 Δεκεμβρίου  2,3 εκ συμπολίτες θα πάρουν το ειδικό επίδομα στήριξης ύψους 250 ευρώ.

 

 

 

 

 

ethnos

Δες επίσης

Άγρια δολοφονία στην Ξάνθη: Τον εκτέλεσε με πέντε σφαίρες μπροστά στην σύζυγο, τον γιο και τα τέσσερα εγγόνια του

Σοκ προκαλούν οι νέες πληροφορίες για τον άγρια δολοφονία 46χρονου στο Δροσερό Ξάνθης. Το έγκλημα διαπράχθηκε, ...