Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Εξαφανίστε στο λεπτό λεκέδες από φαγητό, κρασί και ιδρώτα από τα ρούχα

Εξαφανίστε στο λεπτό λεκέδες από φαγητό, κρασί και ιδρώτα από τα ρούχα

Λεκές από κρασί, σάλτσα, φαγητό ή ιδρώτα στα ρούχα σας; Δείτε τις 2 “μαγικές” συνταγές που θα κάνουν τους λεκέδες παρελθόν και τα λευκά σας ρούχα (πουκάμισα και t-shirt) σαν να τα αγοράσατε μόλις.

Τα απορρυπαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο πέρα από το γεγονός πως είναι γεμάτα χημικά, είναι συγχρόνως και αρκετά ακριβά. Η λύση βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ανοίξετε και να βγάλετε από αυτά τα εξής:

Για το 1ο μείγμα:

  • 1 φλ. μαγειρική σόδα
  • 4 λίτρα νερό

Ρίξτε σε μια λεκάνη 4 λίτρα νερό και 1 φλ. σόδα. Προσθέστε μέσα στη λεκάνη το ρούχο που θέλετε να πλύνετε. Αμέσως θα παρατηρήσετε τον λεκέ να εξαφανίζετε. Αφήστε το ρούχο σας να μουλιάσει για λίγο και έπειτα πλύντε το κανονικά στο πλυντήριο.

Για το 2ο μείγμα:

  • 6 ασπιρίνες
  • 1 λίτρο νερό

Σε μια λεκάνη με νερό ρίξτε 6 ασπιρίνες. Μόλις αυτές διαλυθούν μουλιάστε μέσα τα ρούχα σας στο μείγμα για 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, πλύντε το ρούχο σας κανονικά στο χέρι.

Να και κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε…

1. Το λευκό είναι επίσης ένα χρώμα και χρησιμοποιώντας χλωρίνη αφαιρείτε το λευκό από το ρούχο σας. Η καλύτερη εναλλακτική -αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη- είναι εκείνη που είναι ιδανική για να διατηρεί τα χρώματα των ρούχων ανέπαφα.

2. Όσο λιγότερο περιμένετε μέχρι να πλύνετε το λευκό σας ρούχο, τόσο το καλύτερο.

3. Μπορεί να έχετε ακούσει πως το σωστό είναι να καθαρίζετε τον λεκέ ταμποναριστά αλλά εμείς σας λέμε πως το καλύτερο είναι να τον τρίβετε.

spirossoulis.com

Δες επίσης

«ΨΑΡΑ: Τόπος Θυσίας και Δόξας»

Του  Ηλία  Γιαννακόπουλου Φ ι λ ο λ ό γ ο υ     «ΨΑΡΑ: Τόπος ...