Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Εσύ ξέρεις πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι;

Εσύ ξέρεις πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι;

Η ονομασία πρωτεΐνη προέρχεται από τη λέξη «πρωτεύς» που σημαίνει «πρώτος», γεγονός που υποδηλώνει και τη μεγάλη σημασία που έχει για τη λειτουργία του οργανισμού μας. Οι πρωτεΐνες είναι στην ουσία μόρια, που αποτελούν τα δομικά συστατικά του σώματός μας και τα οποία αποτελούνται από μικρότερες ενώσεις, τα αμινοξέα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν, έτσι, τις πρωτεΐνες.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης;

Η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ωστόσο ο παράγοντας εκείνος που την ορίζει σε μεγάλο βαθμό, είναι το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας. Για παράδειγμα, κάποιος που ακολουθεί καθιστική ζωή, πρέπει κανονικά να λαμβάνει 0.8 γραμμάρια πρωτεΐνη / κιλό σωματικού βάρους. Εάν, λοιπόν ζυγίζεις π.χ. 75 κιλά, σου αναλογούν ημερησίως 75×0.8 = 60 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ωστόσο, για τους αθλητές και γενικότερα για τα άτομα που ασκούνται συστηματικά, η ποσότητα αυτή διαφοροποιείται και ίσως χρειαστούν συμπληρώματα.

Πότε χρειάζεσαι συμπληρώματα πρωτεΐνης;

Οι τροφές που καταναλώνουμε, συχνά δεν επαρκούν για να μας δώσουν την ποσότητα των πρωτεϊνών που χρειαζόμαστε. Τότε, έρχεται η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε συμπληρώματα πρωτεΐνης. Εάν, λοιπόν, χρειάζεσαι κι εσύ συμπληρώματα, φρόντισε να προμηθευτείς τα καλύτερα από αναγνωρισμένες και αξιόπιστες εταιρείες του χώρου!

Πού θα τα βρεις;

 

 

Στο Active Body θα βρεις σε προσφορά πρωτεΐνη Whey, πρωτεΐνες όγκου, μπάρες πρωτεΐνης, πρωτεΐνες γράμμωσης και πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη για το πιο γευστικό ρόφημα. Διάλεξε ανάμεσα από σοκολάτα, βανίλια και φράουλα και χτίσε σωστά τη δύναμή σου! Επισκέψου σήμερα το activebody.gr, επωφελήσου από τις ασυναγώνιστες προσφορές και απόλαυσε ενέργεια, καλύτερη μνήμη και μεγαλύτερη δύναμη!

 

 

 

 

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (1-7/7/2024)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ  Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά Δαμιανού των εν Ρώμη γιορτάζουν: Αργύρης-Αργυρούλα, Δαμιανός (ενώ άλλοι ...