Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ερώτηση του Κ.Κ.Ε στη Βουλή για τις καταστροφές σε καλλιέργειες του Ν. Τρικάλων

Ερώτηση του Κ.Κ.Ε στη Βουλή για τις καταστροφές σε καλλιέργειες του Ν. Τρικάλων

Σοβαρές καταστροφές σημειώθηκαν πρόσφατα από τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα αρκετές καλλιέργειες να έχουν υποστεί τεράστιες και εκτεταμένες ζημιές (βαμβάκι, σιτηρά, βίκος, δενδρώδεις καλλιέργειες) στους Νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Σε πολλές μάλιστα περιοχές τα χωράφια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα την συνολική καταστροφή των καλλιεργειών.
Συγχρόνως λόγω του έντονου φαινομένου αλλά και των ανεπαρκών έργων υποδομής τεράστια προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές δημιουργήθηκαν στην πόλη των Φαρσάλων με δεκάδες σπίτια να έχουν πλημμυρίσει.
Μετά και αυτή τη δυσμενή εξέλιξη οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και μπροστά σε νέα αδιέξοδα για τα εισοδήματά τους, που έρχονται να προστεθούν στην ήδη τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν και αυτοί λόγω της αντιλαϊκής, αντιαγροτικής πολιτικής τόσο της παρούσας όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:
• Να γίνει άμεσα εκτίμηση των ζημιών στο σύνολο των καλλιεργειών και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για το 100% της ζημιάς.
• Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.

Ο βουλευτής
Γιώργος Λαμπρούλης

Δες επίσης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

ΣΥΝ.ΕΡΓ.ΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ...

Αφήστε μια απάντηση