Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Εργαστήρια Arkki στο UK school of English στα Τρίκαλα

Εργαστήρια Arkki στο UK school of English στα Τρίκαλα

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια σειρά εργαστηρίων του Arkki (School of Architecture for children and youth) από τις 10 το πρωί ως τις 20:00μμ. Τρεις αρχιτέκτονες πιστοποιημένοι από τον Φινλανδικό φορέα του Arkki διεκπεραίωναν τα εργαστήρια στον επάνω όροφο σε ομάδες των 25 παιδιών ενώ την ίδια ώρα οι γονείς των παιδιών ενημερώνονταν απο την κυρία Φούντα Γεωργία, υπεύθυνη του Arkki, για τη φιλοσοφία και την πρακτική εφαρμογή του Φινλανδικού προγράμματος. 200 παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν “Γλυκιά Αρχιτεκτονική” μια και χρησιμοποιώντας γλυκίσματα κατασκεύασαν το δικό τους “αρχιτεκτόνημα”. Η χαρά τους και ο ενθουσιασμός τους δεν περιγράφεται. Στο Arkki δεν υπάρχει λάθος και σωστό, υπάρχει μόνο ανεξάντλητη, πηγαία, αθώα φαντασία και αίσθημα αυτοεκτίμησης. Ήταν μια γεμάτη μέρα. Ήταν μια ωραία μέρα από εκείνες που τα παιδιά πρωταγωνιστούν με όλες τους τις αισθήσεις.
Το πρόγραμμα θα τρέχει από τον Μάρτιο, κάθε Σάββατο σε ομάδες των 12 ατόμων. Η θεματολογία ανακοινώνεται πριν το τέλος του κάθε μήνα και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν κράτηση. Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική για ολόκληρο το μήνα μια και μπορείς να επιλέξεις ποια είναι τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και να παρακολουθήσεις μόνο αυτα. (απο 1 εως 4). Το Arkki θα διατίθεται για όλο το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.

Τι είναι το Arkki;

Παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών, μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο και με τη φαντασία τους τον δημιουργούν από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Ένας Δούρειος ίππος, φανταστικοί πύργοι, μαγικά νησιά, φωλιές πουλιών και πολιτείες φτιαγμένες από Lego ή ζαχαρωτά, είναι μόνο μερικά από τα μοντέλα που καλούνται να φτιάξουν τα παιδιά με την καθοδήγηση Ελλήνων αρχιτεκτόνων ειδικά εκπαιδευμένων στη Φινλανδία.

Όλα τα προγράμματα του Arkki καλλιεργούν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, ώστε να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους, για να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κράτηση επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου μας
Ειρήνη Στράκαρη
Υπεύθυνη σπουδών
Πλατεία Δεσποτικού
Τηλ 24310 77020

Δες επίσης

Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου Πύλης και «Μαζί για το Παιδί» για τη στήριξη πλημμυροπαθών οικογενειών με ανήλικα τέκνα

Στις αρχές Ιουλίου, συνεχίστηκε η συνεργασία με το «Μαζί για το Παιδί», το οποίο παρέδωσε ...

Αφήστε μια απάντηση