Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Επιστρέφει η παράσταση-σοκ ατα Τρίκαλα!

Επιστρέφει η παράσταση-σοκ ατα Τρίκαλα!

Μετά τη σημαντική επιτυχία που σημείωσε με τη Χριστουγεννιάτικη Παρωδία, το Μεταθέατρο μπαίνει άμεσα σε μια νέα τροχιά και μας φέρνει τις βραδιές θεάτρου.
Ηθοποιοί και θεατρικά σχήματα από την πόλη μας αλλά και έξω απ’ αυτή, θα φιλοξενηθούν στη μικρή σκηνή του Μεταθεάτρου, εισάγοντάς μας στη μαγεία και τη μέθεξη του καλού θεάτρου.
Οι βραδιές θεάτρου ξεκινάνε την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με το σκηνοθέτη και διευθυντή του Μεταθεάτρου, να παρουσιάζει μετά από απαίτηση φίλων, μαθητών αλλά και του Τρικαλινού κοινού, την εξωφρενική Κωμωδία των Ντάριο Φο-Φράνκα Ράμε «ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ…ΜΟΝΗ».
Η παράσταση-σοκ που αγαπήθηκε από το Τρικαλινό κοινό τόσο για το ασύλληπτο κείμενό της όσο και για το ρεσιτάλ ηθοποιίας του Τρικαλινού σκηνοθέτη και ηθοποιού, θα παρουσιαστεί για δυο μόνο βραδιές (Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιανουαρίου στο ζεστό χώρο του Μεταθεάτρου-Κέντρο Τέχνης, για όλους όσους δεν είχατε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε.
Η είσοδος είναι 7.50 ευρώ, υπάρχουν ήδη μόνο 50 διαθέσιμα εισιτήρια και όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση καλό είναι να προμηθευτούν το εισιτήριό τους άμεσα από το Μεταθέατρο Κέντρο Τέχνης (κεντρική Πλατεία-Πάνω από το Καφέ Μικέλ-Α’ Όροφος) τηλ. 698 37 96 504.

Ποια είναι η Γυναίκα Μόνη…

Το «Μια Γυναίκα Μόνη» από το «Όλο Σπίτι Κρεβάτι Εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε είναι πιθανά ο πιο συγκλονιστικός γυναικείος μονόλογος που γράφτηκε ποτέ για το θέατρο.
Μια γυναίκα, κατ’ εξοχήν νοικοκυρά και… αφελής, κλειδωμένη στο σπίτι από τον ίδιο της τον… άντρα.
Ξεκινώντας τις δουλειές της ημέρας, ανακαλύπτει ότι στην απέναντι πολυκατοικία ήρθε μια νέα ένοικος. Της φαίνεται απίστευτο πως βρήκε κάποιον να του ανοίξει την καρδιά της.
Αυτό που ακολουθεί είναι ένας σπαραξικάρδιος μονόλογος που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα. Στο δράμα και την Κωμωδία.
Ένα έργο με άφθονο γέλιο που αναγκάζει στιγμές-στιγμές το θεατή να… εξοκείλει στα βάθη μιας απύθμενης πίκρας κι απελπισίας για τη θέση της γυναίκας στις κοινωνίες των ανθρώπων… Εκεί, όπου «οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλκοόλ, είναι οι γυναίκες» όπως είπε κάποτε και η ίδια η Φράνκα Ράμε !
Στην παράσταση του Μεταθεάτρου, το ρόλο της Μόνης Γυναίκας, ερμηνεύει ένας άντρας.
Το αποτέλεσμα είναι ένας κλαυσίγελος και μια ισορροπία τρόμου ανάμεσα στο γκροτέσκο στοιχείο της Κωμωδίας αλλά και του Δράματος.

Δες επίσης

Προετοιμασία για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού 2024

Κάθε χρόνο, μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ακολουθεί μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες, όπου ...

Αφήστε μια απάντηση