Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Επιδότηση και για τους λογαριασμούς φυσικού αερίου – Τι προβλέπει η τροπολογία

Επιδότηση και για τους λογαριασμούς φυσικού αερίου – Τι προβλέπει η τροπολογία

Η καταβολή επιδότησης για την κατανάλωση φυσικού αερίου θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές αερίου, όπως αναφέρεται σε σχετική τροπολογία του υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω τροπολογία προβλέπει τη σύσταση ειδικού λογαριασμού με την ονομασία «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης», μέσω του οποίου θα επιδοτηθούν όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος χαμηλής τάσης με 30 ευρώ/MWh σε μηνιαία βάση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Οι ρυθμίσεις αφορούν σε καταναλωτές σε όλους του παρόχους ρεύματος και φυσικού αερίου, είτε πρόκειται για νοικοκυριά, είτε για επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, η τροπολογία επιτρέπει πέρα από την έκπτωση των 3 λεπτών ανά κιλοβατώρα στην ηλεκτρική ενέργεια, να καταβάλλεται και επιδότηση για την κατανάλωση φυσικού αερίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση στην τιμή του.

Επιδότηση-φυσικό αέριο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 ,με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών δύνανται να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, επιδότηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί επίδομα φυσικού αερίου στους πολίτες λόγω των μεγάλων αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος και ειδικά στο συγκεκριμένο καύσιμο. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιδότηση φυσικού αερίου είναι ξεχωριστή από εκείνη που δίνεται ως επίδομα θέρμανσης.

 

Δες επίσης

Επιστρεπτέες προκαταβολές: Νέες διευκρινίσεις από ΥΠΟΙΚ για τους όρους επιστροφής των ποσών

Αλλάζουν οι όροι επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους όλων των κύκλων ...