Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Επαγγελματική Τούρτα Κάστανου για το Γιορτινό Τραπέζι

Επαγγελματική Τούρτα Κάστανου για το Γιορτινό Τραπέζι

Για το παντεσπάνι
  • 6 μέτρια αυγά
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανιλίνες
Για το σιρόπι
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
Για τη σοκολατένια κρέμα
  • 2 κουτάκια Morfat Choco φυτική σαντιγί(500 γρ.)
  • 300 γρ. Άλειμμα κάστανου
Για τη λευκή κρέμα
  • 2 κουτάκια Morfat Creamy φυτική σαντιγί (500 γρ.)
  • 300 γρ.  τυρί κρέμα
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
Τυριά
Για το γαρνίρισμα
  • 150 γρ. Βρασμένα κάστανα
  • 2 κ.σ. άλειμμα κάστανου
  • Τριμμένη κουβερτούρα
Τσέρκι 22 εκ.
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανιλίνες και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει για 10 με 12 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα.
  3. Σε τσέρκι 22 εκ. με λαδόκολλα στο πάτο και αλουμινόχαρτο εξωτερικά, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 c για 35 με 40 λεπτά.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 πάτους.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού μετράμε και βράζουμε για 2 λεπτά
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σε μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Choco και χτυπάμε για 2 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε το άλειμμα κάστανου και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  9. Στήνουμε τη τούρτα βάζοντας τον πρώτο πάτο, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα σοκολατένιας κρέμας
  10. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τον 2ο πάτο και την υπόλοιπη κρέμα.
  11. Τελειώνουμε σιροπιάζοντας και τον τελευταίο πάτο.
  12. Σε μπολ χτυπάμε τη Morfat Creamy μαζί με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες μέχρι να αφρατέψει.
  13. Καλύπτουμε εξωτερικά ομοιόμορφα όλη τη τούρτα.
  14. Ανακατεύουμε τα βρασμένα κάστανα με το άλειμμα και γαρνίρουμε στο κέντρο

 

Δες επίσης

Ο 4ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής στην 12η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2026, ο 4ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγει-ρικής και Ζαχαροπλαστικής θα αποτελέσει ...