Για το παντεσπάνι
- 6 μέτρια αυγά
- 180 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 40 γρ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανιλίνες
Για το σιρόπι
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
Για τη σοκολατένια κρέμα
- 2 κουτάκια Morfat Choco φυτική σαντιγί(500 γρ.)
- 300 γρ. Άλειμμα κάστανου
Για τη λευκή κρέμα
- 2 κουτάκια Morfat Creamy φυτική σαντιγί (500 γρ.)
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
Τυριά
Για το γαρνίρισμα
- 150 γρ. Βρασμένα κάστανα
- 2 κ.σ. άλειμμα κάστανου
- Τριμμένη κουβερτούρα
Τσέρκι 22 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανιλίνες και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει για 10 με 12 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα.
- Σε τσέρκι 22 εκ. με λαδόκολλα στο πάτο και αλουμινόχαρτο εξωτερικά, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 c για 35 με 40 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 πάτους.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού μετράμε και βράζουμε για 2 λεπτά
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Choco και χτυπάμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το άλειμμα κάστανου και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Στήνουμε τη τούρτα βάζοντας τον πρώτο πάτο, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα σοκολατένιας κρέμας
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τον 2ο πάτο και την υπόλοιπη κρέμα.
- Τελειώνουμε σιροπιάζοντας και τον τελευταίο πάτο.
- Σε μπολ χτυπάμε τη Morfat Creamy μαζί με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες μέχρι να αφρατέψει.
- Καλύπτουμε εξωτερικά ομοιόμορφα όλη τη τούρτα.
- Ανακατεύουμε τα βρασμένα κάστανα με το άλειμμα και γαρνίρουμε στο κέντρο
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




