Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Επαγγελματική συνταγή για cupcakes με Μύρτιλα!

Επαγγελματική συνταγή για cupcakes με Μύρτιλα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
  • 420 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (2 κούπες και 3/4)
  • 200 ml  Κρέμα Γάλακτος με 35% Λιπαρά ΟΛΥΜΠΟΣ (3/4 της κούπας)
  • 100 γρ. Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (λιωμένο) (1/2 κούπα)
  • 3 μέτρια αυγά
  • 200 γρ. Ζάχαρη (1 κούπα)
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 370 γρ. Μύρτιλα μαζί με 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 150 γρ. Γάλα Ζωής με 3,7% Λιπαρά ΟΛΥΜΠΟΣ (3/5 της κούπας)
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε τη Κρέμα Γάλακτος με 35% Λιπαρά ΟΛΥΜΠΟΣ, το Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα λείο παχύρευστο μείγμα.
  4. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το λιωμένο Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Στα πλυμένα μύρτιλα προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  6. Γεμίζουμε προσεκτικά τα χαρτάκια cupcake περίπου 3/4 το καθένα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220°C για 10 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε στους 180°C και ψήνουμε για ακόμη 25 με 30 λεπτά.
  8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!

Δες επίσης

Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου

Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου  Η συνταγή τα σπάει!! Σήμερα φτιάχνω μια διαφορετική εκδοχή λαχανοντολμά, ...