Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Υγεία / ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής και παρτίδα φαρμάκου για την καρδιά

ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής και παρτίδα φαρμάκου για την καρδιά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης  συμπληρώματος διατροφής, από την Πολωνία, αποφάσισε ο ΕΟΦ. Πρόκειται για το προϊόν με την ονομασία OSTROVIT 5-HTP της εταιρείας OSTROVIT.

Οπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Οργανισμός, στο εν λόγω προϊόν ανιχνεύθηκε η μη εγκεκριμένη ουσία 5-HTP (εκχύλισμα του Griffonia simplicifolia) (novel food). Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

«Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης και την
ενημέρωση του ΕΟΦ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ανάκληση και φαρμάκου για την καρδιά

Επιπλέον ο ΕΟΦ, αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 22J27A3 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (Διάλυμα για έγχυση) λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης . Το συγκεκριμένο προϊόν προορίζεται για καρδιακές παθήσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η εταιρεία Baxter Hellas Ε.Π.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.
Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

 

 

 

 

in.gr

Δες επίσης

Συναγερμός ΕΟΔΥ για κοκκύτη: Σοβαρή έξαρση στα κρούσματα – Ανησυχητικοί αριθμοί

Tον κώδωνα του κινδύνου για τον κοκκύτη κρούει ο ΕΟΔΥ με σημερινή του ανακοίνωση, καθώς τα ...