Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Εγγραφο βόμβα στο Δήμο Πύλης: «Ξηλώνεται» το μισό Δημοτικό Συμβούλιο;

Εγγραφο βόμβα στο Δήμο Πύλης: «Ξηλώνεται» το μισό Δημοτικό Συμβούλιο;

Ένα έγγραφο βόμβα έφτασε στο Δήμο Πύλης από την αποκεντρωμένη διοίκηση της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του triikaladay με το έγγραφο αυτό ζητείται η τήρηση του νόμου ως προς τις υποχρεώσεις των δημοτικών συμβούλων σε ότι αφορά την παρουσία τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Δήμο Πύλης υπάρχουν 13 από τους 30 συνολικά δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης οι οποίοι απουσίαζαν επί τρεις συνεχιζόμενες συνεδριάσεις και εκ του νόμου, εφόσον αυτές δεν ήταν δικαιολογημένες, κινδυνέουν να εκπέσουν του αξιώματός τους.
Με βάση το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ σε περίπτωση τριών συνεχιζόμενων αδικαιολόγητων απουσιών τότε παύονται από τα καθήκοντα και τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
Να σημειωθεί ότι η καταγγελία για τις απουσίες των προαναφερόμενων δημοτικών συμβούλων έγιναν από τον πρώην αντιδήμαρχο Ν. Τόλια, ο οποίος όμως στη συνέχεια με νέα του αίτηση προς την περιφέρεια ζήτησε την αναίρεση της πρώτης καταγγελίας του.
Να σημειωθεί ότι η περιφέρεια έχει αποστείλει ανάλογα έγγραφα σε όλους τους Δήμους εφιστώντας τους την προσοχή και την εφαρμογή του νόμου περί απουσιών δημοτικών συμβούλων.
Η μόνη διαφορά είναι όμως ότι στο Δήμο Πύλης υπήρξε καταγγελία.

Δες επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας την Τετάρτη 17/7 και την Πέμπτη 18/7 σε δρόμους στο κέντρο ων Τρικάλων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι με βάση αποφάσεις της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ...

Αφήστε μια απάντηση