Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ένας Τρικαλινός βαθύφωνος στο Δημαρχείο Τρικάλων

Ένας Τρικαλινός βαθύφωνος στο Δημαρχείο Τρικάλων

Ο Δημήτρης Καβράκος, ο εξέχων αυτός – παγκόσμιας φήμης – βαθύφωνος, τιμά την τρικαλινή του καταγωγή. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και ως μέλος της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, αποτελεί τον πλέον πασίγνωστο πλέον Έλληνα στον χώρο των ερμηνευτών της όπερας.
Μάλιστα, πλέον, αναλαμβάνει και το στούντιο για τους νέους, της Όπερας της Ν Υόρκης, κάτι που χαροποίησε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο τρικαλινός σολίστας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο στο γραφείο του σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη. Συζήτησαν τα των Τρικάλων, ως τόπο που αγαπά ιδιαιτέρως ο κ. Καβράκος, ευχόμενος καλή θητεία στο έργο του Δημάρχου. Αλλά και επί της ουσίας, συζήτησαν τα πρώτα βήματα μιας πιθανής συνεργασίας, η οποία στο μέλλον θα αποδειχθεί εξαιρετικώς σημαντική και καλλιτεχνικώς ουσιαστική για τα πολιτιστικά δρώμενα, όχι μόνο των Τρικάλων, αλλά και της χώρας ολόκληρης.
Η πρώτη αυτή συζήτηση συνοδεύτηκε από την ενίσχυση των δεσμών και την καθιέρωση συχνότερης επικοινωνίας μεταξύ των δύο (με ενδιάμεσο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μουσείου Τσιτσάνη, κ. Στέλιο Καραγιώργο). Στόχος κοινός, η μουσική στα Τρίκαλα να βαδίσει και σε άλλους δρόμους, λιγότερο γνωστούς ή διάσημους στον τόπο μας, αλλά εξ ίσου σημαντικούς με τις μουσικές μας παραδόσεις.

Από το γραφείο Τύπου

Δες επίσης

Το πρόγραμμα της αυριανής (21/5) επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη στην Π.Ε Τρικάλων

Την Τρίτη 21 Μαΐου, σε συνέχεια της εκδήλωσης της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ...

Αφήστε μια απάντηση