Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Εκπληκτικός Σιροπιαστός Μπαμπάς στο Γιορτινό σας Τραπέζι και όχι μόνο!

Εκπληκτικός Σιροπιαστός Μπαμπάς στο Γιορτινό σας Τραπέζι και όχι μόνο!

Για την ζύμη

  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 μέτρια αυγά
  • 100 γρ γάλα
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια

Για το σιρόπι

  • 600 γρ νερό
  • 500 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια

Για την σαντιγί

  • 2 κουτάκια MORFAT Creamy

Για τον στολισμό

  • Κερασάκια

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την μαγιά, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι την ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα την ζύμη για 10 λεπτά.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  6. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ 22 εκ. και βάζουμε μέσα την ζύμη.
  7. Σκεπάζουμε την φόρμα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  8. Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λετπά στους 190 c.
  9. Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε στην μέση.
  10. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερο, την ζάχαρη ,την υγρή βανίλια, το ξύσμα, τον χυμό λεμόνι(μπορούμε να βάλουμε και λίγο ρούμι) και βράζουμε για 1 λεπτό.
  11. Βάζουμε τον μπαμπά σε ένα μεγάλο ταψί και όπως είναι καυτό το σιρόπι τον σιροπιάζουμε πολύ καλά.
  12. Τον αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.
  13. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 2 κουτάκια  φυτική σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει
  14. Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ.
  15. Γεμίζουμε με σαντιγί το κάτω μέρος του μπαμπά από έξω προς τα μέσα.
  16. Βάζουμε το πάνω μέρος του μπαμπά και στολίζουμε με σαντιγί και κερασάκια.

Καλή σας επιτυχία!!

 

Δες επίσης

Όσπρια: Πώς τα μουλιάζουμε σωστά; Βάζουμε σόδα; Πότε αλατίζουμε; Πώς θα χυλώσουν τέλεια;

Το μούλιασμα Γιατί μουλιάζουμε τα όσπρια; Για να απορροφήσουν και πάλι το νερό που έχασαν ...