Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Εκδήλωση της ΛΑ.Ε Τρικάλων με τον Γιώργο Ρωμανιά

Εκδήλωση της ΛΑ.Ε Τρικάλων με τον Γιώργο Ρωμανιά

Προσκαλούμαι όλους τους τρικαλινούς πολίτες στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τον Γιώργο Ρωμανιά, με θέμα: «η κοινωνική ασφάλιση στη μέγγενη των μνημονίων».

Η κοινωνική ασφάλιση βρίσκεται για μία ακόμα φορά στο στόχαστρο των μνημονιακών δυνάμεων, του κεφαλαίου και της Τρόικας.
Το νέο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση που κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη βουλή προς ψήφιση και αφορά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς την Τρόικα, αποτελεί συνέχεια επί το χείριστο όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζοντας στην πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, νομιμοποιεί και διαιωνίζει τις πολιτικές εκείνες που ευθύνονται για την χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων και την εξαθλίωση των συνταξιούχων, και οι οποίες συμπυκνώνονται ως εξής: ληστεία και λεηλασία των αποθεματικών και της περιουσίας των ταμείων, αύξηση στα χρόνια για σύνταξη, μείωση των συντάξεων και των παροχών υγείας, κατάργηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της και των επικουρικών συντάξεων και εξατομίκευση της ευθύνης και του κόστους της κοινωνικής ασφάλισης και παραπέρα ιδιωτικοποίησή της.

Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιασφαλιστική επίθεση για την διατήρηση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας και την ακύρωση των μνημονίων, αποτελεί καθήκον της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού. Για να μην περάσει και να μην εμπεδωθεί στην κοινωνία ο μνημονιακός μονόδρομος που θέλουν να μας επιβάλουν.

Να αποκρούσουμε την επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου, να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις τους, να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε:
• Δουλειά για όλους τους άνεργους με δικαιώματα, κανένας κενός ασφαλιστικός χρόνος, κανένας ανασφάλιστος
• Πλήρης, υποχρεωτική, δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους
• Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης
• Να επιστραφούν τώρα από τον κρατικό προϋπολογισμό όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων από το κράτος, το χρηματιστήριο, το PSI, τα θαλασσοδάνεια στους καπιταλιστές για ίδρυση επιχειρήσεων, από τις τράπεζες στις οποίες καταθέτονταν με μηδενικό επιτόκιο ενώ αυτές δάνειζαν στα ασφαλιστικά ταμεία με επιτόκιο 18% και πάνω!
• Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία.
• Επαναφορά άμεσα των ορίων συνταξιοδότησης στα όρια του 2009-μείωση στα χρόνια για σύνταξη στα 60 γενικά και στα 55 για τα ΒΑΕ, και στα 55 και 50 αντίστοιχα για τις γυναίκες.

Πάρτε όλοι μέρος στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με το Γιώργο Ρωμανιά, οικονομολόγο-ειδικό στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, την Δευτέρα 18 Γενάρη στις 6.30 το απόγευμα

Δες επίσης

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ για την καταλληλότητα του νερού στην Τ.Κ Καλονερίου

Η ΔΕΥΑ Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους της τοπικής Κοινότητας ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ, πως μετά τις τελευταίες αναλύσεις ...

Αφήστε μια απάντηση