Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022
trikaladay.gr / Τοπικά / Εισαγγελική παρέμβαση για δικαστική απόφαση που έριξε στα “μαλακά” Τρικαλινό δάσκαλο που ασελγούσε σε δεκάχρονη μαθήτρια και τη συνεργό μάνα της

Εισαγγελική παρέμβαση για δικαστική απόφαση που έριξε στα “μαλακά” Τρικαλινό δάσκαλο που ασελγούσε σε δεκάχρονη μαθήτρια και τη συνεργό μάνα της

Μετά από αναφορά του διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστολου Τζαμαλή, ο κ. Δασκαλόπουλος άσκησε έφεση κατά της απόφασης, κρίνοντάς την εσφαλμένη ως προς το σκέλος της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον συνταξιούχο πλέον δάσκαλο που καταδικάστηκε για γενετήσιες πράξεις σε βάρος μιας μαθήτριας της Ε’ τάξης Δημοτικού και στη συγκατηγορούμενη 53χρονη μητέρα της δεκάχρονης η οποία επίσης καταδικάστηκε για συνέργεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για  μια υπόθεση που έγινε γνωστή δεκαπέντε χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 2007, σε χωριό των Τρικάλων.

Την παρέμβαση του κ. Δασκαλόπουλου προκάλεσε το γεγονός ότι οι 4 ένορκοι πλειοψήφησαν έναντι των 3 τακτικών δικαστών, με αποτέλεσμα να αναγνωριστεί στους δύο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Έτσι, παρά τη βαρύτητα του αδικήματος για το οποίο κρίθηκαν ένοχοι, δάσκαλος και μητέρα έπεσαν «στα μαλακά», καθώς καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών, ποινή που -σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση- χωρίς την αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού θα κυμαινόταν σε κάθειρξη 14 ετών για τον δάσκαλο και σε 12 έτη για τη μητέρα. Με την αναστέλλουσα δε δύναμη της έφεσης, οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Δες επίσης

Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests το Σάββατο 1/10 στην Π.Ε Τρικάλων

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων ...