Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
- 300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
- 80 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. Παγωμένο βούτυρο
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κ.σ. κρύο νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανιλίνη
Για τη κρέμα
- 1 κουτάκι Morfat Creamy φυτική σαντιγί (250 γρ.)
- 200 γρ. Τυρί κρέμα
- 60 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
Για τα αχλάδια
- 4-5 αχλάδια
- 80 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 60 γρ. Βούτυρο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να θρυμματιστεί.
- Προσθέτουμε το αυγό, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγουμε με το πλάστη.
- Τη βάζουμε σε ταρτιέρα 27 εκ. και τρυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι τον πάτο.
- Βρέχουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε μέσα ρεβύθια τη βάζουμε μέσα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα ρεβύθια και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Βούτυρο, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το χυμό λεμόνι και μόλις λιώσουν προσθέτουμε τα κομμένα αχλάδια.
- Με το που πάρει μια βράση ρίχνουμε το μέλι και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν περίπου 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Morfat Creamy, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Ρίχνουμε τη κρέμα στη τάρτα και β
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων


