Αυτή η εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο θα σε σώσει την τελευταία στιγμή! Γρήγορη, οικονομική και πεντανόστιμη. Ιδανική για το σχολείο, τη δουλειά, το μεσημεριανό ή το βραδινό. Μια πίτα για όλες τις ώρες που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Για τη γέμιση
- 350 γρ. σπανάκι (πλυμένο και κομμένο)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 μέτρια αυγά
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
Για το χυλό
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (2 κούπες και 1/4)
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (1,5 κεσεδάκι)
- 300 γρ. νερό (1 κούπα και 1/4)
- 60 γρ. ελαιόλαδο (1/4 της κούπας)
- 2 μέτρια αυγά
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.γ.)
- 1,5 κ.γ. αλάτι
Ταψί 35 εκ.
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Σπανάκι, τα μυρωδικά, το αλάτι και ζουλάμε με τα χέρια πολύ καλά μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.
- Ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το τυρί, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το Γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το νερό, τα αυγά, το αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 35 εκ. και ρίχνουμε το μισό μείγμα του χυλού στρώνοντας ομοιόμορφα με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια την γέμιση και έπειτα ρίχνουμε από πάνω και τον υπόλοιπο χυλό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




