Αυτό το λουκουμάκι λεμονιού χωρίς ζάχαρη θα σας ξετρελάνει!
Δροσερό, αρωματικό, με φυσική γλυκύτητα και βελούδινη υφή. Δεν περιέχει ζάχαρη, δεν έχει ζελατίνη και γίνεται πανεύκολα.
Ένα γλυκάκι που ταιριάζει τέλεια σε κάθε στιγμή της ημέρας!
Δροσερό, αρωματικό, με φυσική γλυκύτητα και βελούδινη υφή. Δεν περιέχει ζάχαρη, δεν έχει ζελατίνη και γίνεται πανεύκολα.
Ένα γλυκάκι που ταιριάζει τέλεια σε κάθε στιγμή της ημέρας!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 400 γρ. Νερό
300 γρ. Φρέσκο χυμό λεμόνι - 100 γρ. Κορν φλάουρ
- 60 γρ. Καβουρδισμένα (αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια)
- 120 γρ. Κρυσταλλική stevia 1:2
- Ξύσμα λεμονιού
- 1/4 κ.γ. κουρκουμά
Για το πασπάλισμα
- Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, φρέσκο χυμό λεμονιού, κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πει.
- Μόλις δούμε τις πρώτες φουσκάλες συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά λαό ρίχνουμε τη στέβια, ξύσμα λεμονιού, κουρκούμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τους χοντροσπασμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρεξ 20χ16χ4 και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 με 20 λεπτά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Κόβουμε σε ίσα κομμάτια, τα βουτάμε απευθείας στο ινδοκάρυδο και τα πιο νόστιμα λουκουμάκια λεμονιού είναι έτοιμα.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για 3 μέρες και μπορείτε να φτιάξετε με όποιον χυμό επιθυμείτε προσαρμόζοντας τη ζάχαρη.
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων


