Αυτά τα σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη είναι χωρίς τύψεις. Έχουν πλούσια γεύση σοκολάτας, βελούδινη υφή και μια φυσική γλύκα που δεν χρειάζεται επεξηγήσεις. Αν τα δοκιμάσεις, δύσκολα θα πιστέψεις ότι δεν έχουν ούτε κόκκο ζάχαρης. Ιδανικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δε θέλουν να στερηθούν τη χαρά ενός αληθινού γλυκού.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 12 βασιλικούς χουρμάδες
Για τη γέμιση
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. μέλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την επικάλυψη
- 250 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
- 50 γρ. καρύδι
- 1,5 κ.γ. ελαιόλαδο
Tips & Μυστικά
- Για πιο έντονη γεύση μια πρέζα στιγμιαίο καφέ στη σοκολάτα· απογειώνει τη γεύση χωρίς να τη βαραίνει.
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και πατάμε ελαφρώς το εσωτερικό τους διορθώνοντας το για να γίνει ίσιο.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Γεμίζουμε τους χουρμάδες και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μπολ με τη κουβερτούρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 w για 1 λεπτό.
- Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να λιώσει τελείως.
- Ρίχνουμε μέσα το σπασμένο καρύδι και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί για να μπορεί το καρύδι να στέκεται πάνω στο χουρμά χωρίς να πέφτει.
- Βουτάμε τους χουρμάδες και τους βάζουμε στη κατάψυξη για 5 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή σας επιτυχία!
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




