Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Εύκολα μπισκοτομπαλάκια με τυριά και αλλαντικά που γίνονται σκέτος αφρός

Εύκολα μπισκοτομπαλάκια με τυριά και αλλαντικά που γίνονται σκέτος αφρός

Μπισκοτομπαλάκια τυριών και αλλαντικών – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Μπισκοτομπαλάκια τυριών και αλλαντικών – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 φαρίν απ
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι
– 1 με 2 χούφτες τριμμένο τυρί
– 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
– 1 αυγό για τη ζύμη
– Στη μύτη του κουταλιού αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη
– 400 με 500 γραμμάρια φέτα σε κομματάκια
– 10-15 μικρά λουκανικάκια Φρανκφουρτης, ψιλοκομμένα
– 1 αυγό για το άλειμμα

Μπισκοτομπαλάκια τυριών και αλλαντικών: Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φαρίν απ, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το τυρί, το αυγό και τη ζάχαρη, με το αλάτι.
– Στη συνέχεια ζυμώνουμε τα υλικά μας.
– Προσθέτουμε τη φέτα και τα λουκανικάκια.
– Ξαναζυμώνουμε ελαφρά, τα υλικά μας.
– Πλάθουμε μπαλάκια, (σ.σ. περίπου όσο το μέγεθος από ένα κεφτεδάκι) και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
– Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου εκείνα να ροδίσουν.
– Μπορείτε ακόμα να βάλετε μέσα μανιτάρι, πιπερίτσες, ακόμη και παστουρμά για πικάντικο γούστο.

Δες επίσης

Τι πρέπει να προσέχετε όταν ψήνετε στα κάρβουνα

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, το έθιμο επιβάλλει το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, είτε αρνί, είτε κατσίκι, ...