Την άμεση ανάκληση από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και όπου αλλού πωλείται ζήτησε ο ΕΦΕΤ για ακατάλληλο κατεψυγμένο φιλέτο ψαριού. Αιτία είναι η περιεκτικότητας ποσότητας υδραργύρου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο.
Ειδικότερα ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε την ανάκληση γλαύκου φέτα κατεψυγμένου.
Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση
Αναλυτικά για το θέμα:
Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν με τα στοιχεία: «ΓΛΑΥΚΟΣ ΦΕΤΑ Α/Δ SHRINK» (ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ), ΖΩΝΗ ΑΛΙΕΙΑΣ (FAO 87) ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ Ν.Α. ΩΚΕΑΝΟΣ, ΗΜ. ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ 13-09-2025, ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 13-09-2027, και αριθμό παρτίδας LOT: 07626 καλούνται να μην το καταναλώσουν καθώς, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΦΕΤ (Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας) και σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων από το Α’ Τμήμα της Χημικής Υπηρεσίας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., το ληφθέν δείγμα χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι βρέθηκε να περιέχει ποσότητα υδραργύρου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το εν λόγω προϊόν συσκευάζεται για την Four FISH IKE και φέρει κωδικό έγκρισης παρασκευάστριας εταιρείας GR 02-KN-07 EU (Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Α.Ε.). Το δείγμα ελήφθη από την επιχείρηση ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤ.ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Ε. (επιχείρηση διάθεσης).
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
ieidiseis
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων


