Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Δοκιμάστε την εύκολη και ιδιαίτερη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για παστίτσιο στο τηγάνι

Δοκιμάστε την εύκολη και ιδιαίτερη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για παστίτσιο στο τηγάνι

Υλικά

250 γρ. ριγκατόνι
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 στικ σέλερι
1 σκ. σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
700 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
500 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 αυγά, μεσαία
πιπέρι
1 μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και τον μαϊντανό, και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. (που να χωράει στον φούρνο) σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο.
Σπάμε τον κιμά με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και τον προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ο κιμάς και τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Απλώνουμε τον κιμά στο τηγάνι και ρίχνουμε το νερό και τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε ελαφρώς και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Για την μπεσαμέλ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, 100 γρ. παρμεζάνα, τα αυγά και το πιπέρι, και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο 200°C στο γκριλ.
Μεταφέρουμε την μπεσαμέλ στο τηγάνι και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δες επίσης

Γαλατόπιτα του Πεντάλεπτου Χωρίς φύλλο που θα λατρέψετε!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι των 250 μλ. 1 ...