Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Δοκιμάστε τα Καβούρια γιουβέτσι της Αργυρώς και θα ξετρελαθείτε

Δοκιμάστε τα Καβούρια γιουβέτσι της Αργυρώς και θα ξετρελαθείτε

Υλικά:

  • 5 φρέσκα καβούρια
  • 1 καρότο κομμένο μπρινουάζ
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο κομμένο μπρινουάζ
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φλ. κριθαράκι
  • 6 κ.σ. σκορδόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση:

Ζεματάμε πρώτα τα καβούρια σε λίγο βραστό νερό για 1-2΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.

Παράλληλα, ανοίγουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καβούρια.

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Σοτάρουμε μαζί και τα καβούρια για 2΄ και τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά.

Προσθέτουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό όπου έβρασαν τα καβούρια. Για κάθε φλ. κριθαράκι προσθέτουμε δυόμισι νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄.

Τέλος, ξαναρίχνουμε τα καβούρια στο φαγητό.

Στύβουμε λεμόνι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

argiro.gr

Δες επίσης

Ο 4ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής στην 12η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2026, ο 4ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγει-ρικής και Ζαχαροπλαστικής θα αποτελέσει ...