Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022
trikaladay.gr / Ελλάδα / Δύο συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Δύο συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμα τεσσάρων Ελλήνων, ηλικίας 24, 30, 37 και 50 ετών, στην Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, την Αττική και το Μεσολόγγι

Εξιχνιάστηκε μία ακόμα υπόθεση κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διεξαγωγής στοχευμένης έρευνας με την κωδική ονομασία «RINA» και σε συνεργασία με αντίστοιχες Αρχές άλλων χωρών.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, τουλάχιστον για το σκέλος της έρευνας που αφορά την χώρα μας, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ο 32χρονος Σ.Π. από την Θεσσαλονίκη και ο 38χρονος Α.Τ. από τον Βόλο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμα τεσσάρων Ελλήνων, ηλικίας 24, 30, 37 και 50 ετών, στην Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, την Αττική και το Μεσολόγγι.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε με στοχευμένη διαδικτυακή έρευνα σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Συγκεκριμένα, ο διαδικτυακός έλεγχος επικεντρώθηκε στην καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών ατόμων, που κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων.

Από τον έλεγχο προέκυψαν επτά ηλεκτρονικά ίχνη, που αντιστοιχούσαν σε έξι χρήστες εντός της Ελληνικής Επικράτειας και συγκεκριμένα σε συνδρομητές εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας. Στη συνέχεια, εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, προς διακρίβωση των διαχειριστών – κατόχων των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών.

Κατά το χρονικό διάστημα από 18 μέχρι και 25 Ιουνίου 2015 διεξήχθησαν νομότυπες έρευνες σε περιοχές των Νομών Πέλλας, Μαγνησίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής και Θεσσαλονίκης στα σπίτια των έξι εμπλεκομένων. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έξι εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Δες επίσης

Συντάξεις Ιανουαρίου 2023: Νωρίτερα η καταβολή τους – Ποια ταμεία πληρώνουν πρώτα

Νωρίτερα από τον προκαθορισμένο προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβληθούν οι κύριες ...

Αφήστε μια απάντηση