Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Δημοφιλής καλλιτέχνης θα παντρευτεί ένα AI ολόγραμμα – «Μια μικρή προεπισκόπηση για το μέλλον της κοινωνίας»

Δημοφιλής καλλιτέχνης θα παντρευτεί ένα AI ολόγραμμα – «Μια μικρή προεπισκόπηση για το μέλλον της κοινωνίας»

Εντύπωση έχει προκαλέσει στην Ισπανία και γενικότερα σε όλον τον κόσμο η απόφαση της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας, Alicia Framis, να παντρευτεί ένα ολόγραμμα το οποίο έχει παραχθεί από AI (τεχνητή νοημοσύνη), μετατρέποντας όλες τις δυστοπικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας σε πραγματικότητα. Όσο εξωπραγματικό κι αν ακούγεται, ο μελλοντικός σύζυγος της Framis είναι μια ψηφιακή οντότητα που δημιουργήθηκε με ολογραφική τεχνολογία και μηχανική μάθηση.

Η Framis θα γίνει η πρώτη γυναίκα που παντρεύεται μια ψηφιακή οντότητα που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη, γεγονός που ίσως αλλάξει τα πάντα για το μέλλον των σχέσεων και των γάμων.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ως μία κακόγουστη φάρσα, αλλά η Ισπανίδα έχει ήδη κλείσει χώρο για τον γάμο της και τώρα σχεδιάζει το νυφικό της.

Σύμφωνα με την ίδια, το όνομα του μέλλοντα συζύγου του είναι AILex. Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των προφίλ των προηγούμενων συντρόφων της και τον περιγράφει ως ένα «μεσήλικο ανδρικό ολόγραμμα με ελαφρώς περίπλοκη υλικοτεχνική υποδομή».

 

Το μέλλον των σχέσεων και των γάμων

Καθώς κινούμαστε προς όλο και πιο εξατομικευμένες οντότητες, όπως εξατομικευμένο περιεχόμενο σε πλατφόρμες OTT (Over-the-top)υπάρχει το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να θέλουν να δημιουργούν τους συντρόφους τους από το μηδέν αντί να αλληλοεπιδρούν και να προσαρμόζονται με πραγματικούς ανθρώπους.

Ο γάμος της Framis δεν είναι ρομαντικός, αλλά μέρος του νέου της project με τίτλο «Hybrid Couple», στο οποίο θέλει να πειραματιστεί με τα όρια της αγάπης, της οικειότητας και της ταυτότητας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

«Θέλω να κάνω ένα καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ που θα περιλαμβάνει σχέδια, συνεντεύξεις με άλλες γυναίκες, σκίτσα για τα σώματα, τα χέρια, τα ρομαντικά όνειρα, τις οικιακές καταστάσεις και την καθημερινή ζωή του συντρόφου μου. Θέλω να εξερευνήσω πώς να ενσωματώσω το ολόγραμμα στην καθημερινή μου ζωή» εξηγεί η Framis.

 

Στο λογαριασμό της στο Instagram, η Framis μοιράστηκε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται να επιδίδεται με τον ολογραφικό σύντροφό της σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως το μαγείρεμα. Η Framis θα παντρευτεί τον AILEx το καλοκαίρι του 2024 στο Ρότερνταμ.

«Ο έρωτας και το σεξ με ρομπότ και ολογράμματα είναι μια αναπόφευκτη πραγματικότητα. Είναι σπουδαίοι σύντροφοι και ικανοί να εκφράσουν ενσυναίσθηση. Όπως τα τηλέφωνα μας έσωσαν από τη μοναξιά και κάλυψαν το κενό στη ζωή μας, τα ολογράμματα ως διαδραστικές παρουσίες στα σπίτια μας μπορούν να το πάνε ακόμα παραπέρα», πρόσθεσε η Ισπανίδα καλλιτέχνις.

Σύμφωνα με την ίδια, η τεχνητή νοημοσύνη και οι ανθρώπινοι σύντροφοι μπορούν να αποτελέσουν μια ευεργετική επιλογή για τους ανθρώπους που χρειάζονται παρέα.

Μάλιστα η Framis περιέγραψε μία περίπτωση. «Η φίλη μου είναι χήρα και της είναι δύσκολο να αντικαταστήσει τον σύζυγό της. Η τεχνητή νοημοσύνη και οι ανθρώπινοι σύντροφοι μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για όσους χρειάζονται παρέα» ανέφερε.

 

Κάτι παρόμοιο φάνηκε στο επεισόδιο «Be Right Back» της σειράς επιστημονικής φαντασίας Black Mirror, όπου μια γυναίκα “παρήγγειλε” τον σύζυγό της “online” μετά το θάνατό του, κάνοντάς τον σχεδόν αθάνατο.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, την περασμένη εβδομάδα ένας Ρώσος άνδρας βρήκε σύζυγο χρησιμοποιώντας το AI-bot ChatGPT για να τον ταιριάξει με περισσότερες από 5.000 γυναίκες στο Tinder, καταλήγοντας τελικά σε ένα άτομο.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των σχέσεων ανθρώπου-ρομπότ δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία, αλλά μια πραγματικότητα που μπορεί να γίνει πιο διαδεδομένη στο μέλλον.

πηγή: FOXreport.gr

Δες επίσης

«Πείραμα μαζικής υπακοής τα μέτρα του Covid»: Τι λένε οι επιστήμονες και για την Ελλάδα

Το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid το 2020 έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις και «σίγασε» τον πλανήτη. Το lockdown ...