Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Αλεξέι Ναβάλνι: Θρίλερ με τη σορό του – «Εξαφανίστηκε από το νεκροτομείο» λέει η οικογένειά του

Αλεξέι Ναβάλνι: Θρίλερ με τη σορό του – «Εξαφανίστηκε από το νεκροτομείο» λέει η οικογένειά του

Το σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι έχει εξαφανιστεί από το νεκροτομείο όπου βρισκόταν επίσημα, είπε η ομάδα του καθώς η μητέρα του έφτασε στις φυλακές IK-3 Polar Wolf σήμερα το πρωί.

Αλεξέι Ναβάλνι: Περισσότερες από 110 συλλήψεις διαδηλωτών στην Ρωσία – Δείτε βίντεο

Ο δικηγόρος του Ναβάλνι, ο οποίος έφτασε στην πόλη Salekhard με τη μητέρα του 47χρονου. Το νεκροτομείο ήταν κλειστό, παρότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί. Ο δικηγόρος κάλεσε στο τηλέφωνο του νεκροτομείου και του είπαν ότι «το σώμα του Αλεξέι δεν βρίσκεται εδώ», όπως ισχυρίστηκαν οι υπεύθυνοι της φυλακής, όπου είχε πεθάνει.

Η εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης πέθανε και είπε ότι η σορός του βρίσκεται στους ανακριτές. Η Kira Yarmysh ζήτησε να παραδοθεί αμέσως η σορός στην οικογένειά του.

Μητέρα Ναβάλνι

Ένα έγγραφο που δόθηκε στη μητέρα του ισχυριζόταν ότι πέθανε στις 14:17 τοπική ώρα στις 16 Φεβρουαρίου.  Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Lyudmila Navalnaya, εθεάθη σήμερα να ταξιδεύει στην αποικία στη βόρεια Ρωσία, όπου ο γιος της πιστεύεται ότι πέθανε αφού κατέρρευσε ξαφνικά χθες.

Ο θάνατος-σοκ του πιο σκληρού επικριτή του Πούτιν έχει πυροδοτήσει ένα κύμα αγρυπνιών και διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη Ρωσία, ωθώντας την αστυνομία να καταστείλει βίαια και να κάνει 15 συλλήψεις μόνο στη Μόσχα.

Δες επίσης

«Πείραμα μαζικής υπακοής τα μέτρα του Covid»: Τι λένε οι επιστήμονες και για την Ελλάδα

Το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid το 2020 έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις και «σίγασε» τον πλανήτη. Το lockdown ...