« Η Ελλάδα διαθέτει πλέον νέες υποδομές και αναβαθμισμένο λογισμικό του 112, του συστήματος ειδοποιήσεων για φυσικές καταστροφές» , δήλωσε μεταξύ άλλων στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο της 4ης Attica Green Expo, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do, χορηγός της οποίας είναι ο όμιλος των Παραπολιτικών.
Δημήτρης Παπαστεργίου στα Παραπολιτικά 90,1: «Φέτος θα υπάρχουν περισσότερα μέσα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών»
Ο υπουργός με αφορμή την παρουσία του στην Attica Green Expo ανέφερε αρχικά σχετικά με την αναβάθμιση του 112 ότι «το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κάνει πολλά πράγματα με πολλά υπουργεία και για το περιβάλλον ένα από τα πιο άμεσα για την περίοδο αυτή είναι το 112. Αυτό το οποίο τρέξαμε με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας εδώ και περίπου δύο χρόνια, ένας διαγωνισμός, για ένα πιο καινούργιο πιο ισχυρό σε επίπεδο να αντέξει το φόρτο που απαιτεί το 112. Φέτος φροντίσαμε και έχουμε καινούργιο συστήματα, καινούργιους server, καινούργιες υποδομές για ένα πιο ασφαλές και άμεσα αποκρινόμενο 112 ». Συνέχισε λέγοντας ότι: «Φροντίζουμε να έχουμε συστήματα τα οποία θα είναι πάντα πάνω, θα τρέχουν και θα βοηθούν τους ανθρώπους».
Όσον αφορά στην αντιπυρική προστασία, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι: «Έχουμε πολύ περισσότερα μέσα φέτος πλέον η τεχνολογία βοηθάει πολύ περισσότερο και ερχόμαστε πιο πάνω και από τα drones, με τους δικούς μας μικροδορυφόρους ξεκινάμε τον Ιούλιο την πρώτη εκτόξευση αλλά από τις ίδιες εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο και σήμερα μπορούμε να έχουμε πληροφορίες για το πώς μπορούμε με πολύ μεγάλη ακρίβεια, να κινήσουμε μια πυρκαγιά τις επόμενες ώρες ».
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με αφορμή τις κυβερνο-επιθέσεις που δέχτηκαν τα σχολεία σχολίασε ότι: «Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε συνεχείς επιθέσεις από πολύ νωρίς το πρωί, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να βρούμε από πού έρχεται αυτή η κίνηση και να μπλοκάρουμε αυτές τις διευθύνσεις και τους υπολογιστές είχαμε κάποια ζητήματα ήταν αρκετά νωρίς όμως και στην ουσία στα σχολεία δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Οι ίδιες διευθύνσεις από τις ίδιες χώρες από τις ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ. Υπάρχουν διάφορα κέντρα που θέλουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα».
Τέλος, σχετικά με τον προσωπικό αριθμό, ο υπουργός ανέφερε ότι: «Την Τρίτη 3 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα, από 4 Ιουνίου και μετά από όσες ταυτότητες βγαίνουν με τον προσωπικό αριθμό» . Και πρόσθεσε : «Υπάρχουν εκατομμύρια λάθη. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες λένε ότι σε όλα τα μητρώα σε επίπεδο λαθών σε πατρώνυμα -μητρώνυμα, διπλοεγγραφών ειδικά στο ασφαλιστικό μητρώο έχουμε διπλοεγγραφές, στο φορολογικό μητρώο έχουμε πάρα πολλά λάθη όλα αυτά τα λάθη έρχεται να λύσει τον προσωπικό αριθμό».
ΠΗΓΗ : parapolitika.gr
…
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων

