Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου Βόλου σε αρνητές: «Όποιος δεν θέλει, ας μην έλθει στο Νοσοκομείο»

Διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου Βόλου σε αρνητές: «Όποιος δεν θέλει, ας μην έλθει στο Νοσοκομείο»

Για παραπληροφόρηση και αδικαιολόγητο φόβο απέναντι στα εμβόλια έκανε λόγο η κ. Καραθάνου, δίνοντας το παράδειγμα της Δανίας, που άρει τους περιορισμούς. Μίλησε όμως και για το κύμα των αρνητών και για τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με ανθρώπους που αρνήθηκαν ιατρική πράξη και περίθαλψη, ενώ νοσηλεύονταν σε Νοσοκομεία με κορωνοϊό.

«Βλέπουμε ότι χώρες που το ποσοστό των εμβολιασμών είναι πολύ υψηλό όπως Δανία, που είναι πάνω από 90% και μιλάμε και για παιδιά άνω των 12 ετών, η ζωή έχει ξαναγυρίσει στον κανονικό της ρυθμό. Αυτό και μόνο δείχνει ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα εάν δεν υπήρχε αυτό το κίνημα των αρνητών. Λυπάμαι πραγματικά γιατί υπάρχει και παραπληροφόρηση και αδικαιολόγητος, κατά τη γνώμη μου, φόβος.

Για την άρνηση των ιατρικών υπηρεσιών, όποιος δεν θέλει ιατρική υπηρεσία να μην έρθει στο Νοσοκομείο, δεν τον υποχρεώνει κανένας να έρθει. Όποιος θέλει ιατρική υπηρεσία θα έρθει και θα του παρασχεθεί η μέγιστη δυνατή ιατρική υπηρεσία, όπως ορίζει το καθήκον μας και η ιατρική επιστήμη», είπε η Διευθύντρια της ΜΕΘ, συμπληρώνοντας πως στο Νοσοκομείο δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό άρνησης της ιατρικής φροντίδας.

Η εικόνα στη ΜΕΘ

Μέχρι και χθες, σύμφωνα με την κ. Καραθάνου, νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου δύο ασθενείς και μάλιστα ο ένας είναι 44 ετών ανεμβολίαστος. «Η εικόνα είναι διαχειρίσιμη στο νομό μας. Παρότι έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων οι νοσηλευόμενοι στην κλινική covid είναι 15 και στη Μονάδα για αρκετές ημέρες έχουμε μόνο δύο ασθενείς. Αυτό οφείλεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στο ότι ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή όταν πάνω από το 50% είναι εμβολιασμένοι ,δείχνει ότι «δουλεύει» το εμβόλιο και γι’ αυτό δεν έχουμε πολλούς ασθενείς στη ΜΕΘ. Με την ίδιο αριθμό κρουσμάτων πριν λίγο καιρό, είχαμε οκτώ ασθενείς στη ΜΕΘ. Το εμβόλιο «δουλεύει» σίγουρα, προστατεύει και όσοι δεν το έχουν κάνει, να το κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα «, είπε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια της ΜΕΘ.

Ελπίζουμε να μην γυρίσουμε στα οκτώ κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid

Η ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου λειτουργεί με τέσσερις κλίνες από το καλοκαίρι έως και σήμερα, ενώ στα προηγούμενα κύματα, οι κλίνες ήταν οκτώ. Η κ. Καραθάνου σημείωσε πως εάν παρατηρηθεί αύξηση των περιστατικών και των αναγκών για κλίνη ΜΕΘ, τότε θα γίνει επιστροφή στο προηγούμενο σενάριο.

«Θέλω να ελπίζω ότι δεν χρειαστεί. Είχαμε φτάσει να νοσηλεύουμε και 120 ασθενείς στην Παθολογική και τότε θέλαμε τα οκτώ κρεβάτια. Με 15-20 ασθενείς τώρα κι αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο θα μας καλύψουν τα τέσσερα κρεβάτια. Αν δούμε όμως ότι υπάρχει κάποια μετάλλαξη που δεν την πιάνουν ίσως τόσο πολύ τα εμβόλια, σαφώς και θα ξαναγίνει, ανάλογα με τις ανάγκες. Είμαστε υπ’ ατμόν», κατέληξε η Διευθύντρια της ΜΕΘ.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου / magnesianews.gr

Δες επίσης

Βόλος: Τροχαίο στο κέντρο της πόλης – ΙΧ παρέσυρε δύο 17χρονους

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης του Βόλου με αποτέλεσμα ...