Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Διασωληνωμένος μαθητής με μηνιγγίτιδα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Διασωληνωμένος μαθητής με μηνιγγίτιδα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση της ύπαρξης κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μαθητή του Γυμνασίου της Νέας Αγχιάλου.

Το πρωί της Τετάρτης το σχολείο ενημέρωσε τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μαγνησίας για την ύπαρξη ενός 15χρονου μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου ο οποίος διαγνώστηκε με τη συγκεκριμένη νόσο και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων της καλλιέργειας ώστε να διαπιστωθεί από ποιο μικρόβιο προσβλήθηκε ο μαθητής.

Το πρωί και ενώ ήταν προγραμματισμένη η προσέλευση των μαθητών ώστε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των εξετάσεων που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη, η διεύθυνση του σχολείου και οι καθηγητές μετέφεραν τους μαθητές σε αίθουσα του λυκείου, όπου και τους ενημέρωσαν για το κρούσμα μηνιγγίτιδας αλλά και για τη λήψη των απαραιτήτων μέτρων χημειοπροφύλαξης. Εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου οδηγίες δόθηκαν και στους συμμαθητές του 15χρονου μαθητή στο φροντιστήριο αγγλικών.

Επί τόπου βρέθηκε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γαλάτης Αποστόλης ο οποίος ενημέρωσε μαθητές και καθηγητές για τον προγραμματισμό απολυμάνσεων στο γυμνάσιο και λύκειο της Αγχιάλου.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό υπάρχει ένα κλίμα έντονης ανησυχίας στην περιοχή και οι γονείς καταφεύγουν στο σχολείο αλλά και στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μαγνησίας ώστε να ενημερωθούν για τα μέτρα προφύλαξης των παιδιών τους.

taxydromos.gr

Δες επίσης

Ποινική δίωξη κατά της ΡΑΣ για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών – Σε εξέλιξη δύο εισαγγελικές έρευνες

Στο επόμενο -εξίσου σημαντικό- βήμα για την πρόοδο της έρευνας για τα αίτια της σιδηροδρομικής ...

Αφήστε μια απάντηση